24 СЕДАМ: АНТИСРПСКА ХИСТЕРИЈА У ХРВАТСКОЈ Нови талас медијских напада на Вучића, смета им председник јер су слабији од Србије у свим сферама!

Кад Хрвати у својим медијима крену да спинују антивучићевску кампању, то је доказ да је Србија додатно напредовала и подигла углед у међународној јавности, пише портал 24 седам.
1
Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Даљи текст с портала 24 седам преносимо у целости:

Из Хрватске стиже нови талас напада на председника Србије Александра Вучића. Као по команди, оптужују га за блискост с руским председником Владимиром Путином, називају га маршалом и продуженом руком Москве на Балкану, али не пропуштају ни да се ставе на страну опозиционих медија у Србији.

Рекао би човек да у Хрватској цветају руже и да њихове новине и портали немају да се баве било чим, осим Србијом и њеним председником, па им је то увек вест број један.

Међутим, како код комшија не теку мед и млеко, биће да их жуља, како пише Српски телеграф, то што наша економија јача, што смо на ранг-листи најмоћнијих армија света чак десет места испред њих, али највише то што смо на светском надметању победили и добили организацију специјализоване изложбе ЕXПО 2027.

И лаицима је јасно да овај грандиозни пројекат значи препород Србије, додатне инвестиције и огроман развојни скок.

- Диже се нови Берлински зид, с које ће стране бити "маршал" Вучић? Братска су му Русија и Белорусија, најсиромашније државе Европе. А Србија зависи од трговине с ЕУ, набавке плина преко Бугарске, нафте преко Хрватске... - пише извесни Давор Иванковић у Вечерњем листу.

Нешто раније председником Србије бавио се и Јутарњи лист у тексту "Вучић се дивљачки обрушио на новинарку због обичног питања: 'Ма ја сам за вас Хитлер! Псујете ми мајку...'"

Као по обичају, хрватски медији су стали у одбрану посленика Шолакове империје, па су то назвали новим обрачуном председника са Н1 због питања о постизборној коалицији у Београду, преносећи и делове изјаве шефа државе где наводи да су га оптужили да је покрао изборе, да је лопов, не допуштајући му да одговори, да не може да дође на телевизију у којој целу његову породицу називају породицом криминалаца.

Према речима аналитичара Дејана Милетића, кад Хрвати у својим медијима крену да спинују антивучићевску кампању, то је доказ да је Србија додатно напредовала и подигла углед у међународној јавности.

Фото: Printscreen/Youtube/ Novo jutro

- Не треба да нас изненађују њихове реакције. Ми смо навикли јер Србија не само да је добила ЕXПО, да је наша војска далеко испред њихове, да је наша економија растућа у мери да то превазилази очекивања било којих аналитичара у региону него су и односи са суседним државама све бољи. То доказују и последња дешавања у Северној Македонији, уважавање које добијамо. Имам утисак да црвено светло које се упалило, то поправљање позиције Србије у САД, Европи, сад у региону, да је то кост у грлу коју тешко могу да прећуте и нервозу исказују медијском хистеријом - каже Милетић.

Деђански: Немају шансе, зато и нападају

Политички аналитичар Стевица Деђански каже да оно што провоцира наше комшије, које окривљују Србију за сву своју несрећу, јесте што ми јачамо на свим пољама - економски, војно, нађена су код нас нова налазишта злата и литијума.

Фото: Youtube Printscreen

- Они наступају као део опозиције и заједничким снагама нападају Србију кроз лик и дело Александра Вучића. Откад је он дошао, они немају никакве шансе, зато нас и нападају свиме што им је доступно. Нападају нас и у Европском савету, хрватски представници и наши који иду тамо, жале се, али грађани све то виде. Србија јача на свим пољима, и економски и војно - каже Деђански.

Како им је Вучић одговарао

- Кажу Путин мене понижава, и Русија. А они у НАТО, и имају и америчке и албанске војнике на својој територији кад год то затреба. То је ваљда за понос, а ми да имамо неког другог, то је понижење. Србији нису потребне никакве војне базе, Србија ће сама да брани своју државу и народ, да гради савезништва и да се не стиди добрих односа с Русијом, Америком и Кином. Сами ћемо да бринемо о себи.

- Немам проблем с тим, то је слобода медија. Једна ствар ми је више запарала уши него засметала очима, замислите да они који су Хитлера с цвећем дочекивали о томе говоре онима који су се против Хитлера борили од првог дана. Ваљда и то много више говори о онима који су то направили него о онима о којима су то говорили (када га је хрватски недељник приказао као Хитлера).

Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

- Хрвати ме не воле јер сам сведок нечега другачијег од онога што би они желели да покажу свету. Ако си Вучић, онда ниси добар момак.

- Хрвати мисле да имају право да одређују шта ћете да кажете и радите. Некадашње руководство Србије је пузало пред њима, а чим неко није такав и каже да поштује њихове жртве, али и тражи правду за побијену српску децу у Хрватској, одмах постаје најцрњи непријатељ. Они заборављају да су најтежи злочини над Србима почињени на територији Хрватске.

(24 седам)

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести