АЛЕКСАНДАР ЂУРЂЕВ: Србија на мети страних служби, влада на челу са Вучевићем са доказаним патриотама као фактор одвраћања

Недавно хапшење сарадника албанске обавештајне службе представља несумњиви успех наших снага безбедности, али нам потврђује и колико је Република Србија интересантна неким центрима моћи, сматра председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

- Подсетићу, почетком овог месеца разбијена је шпијунска мрежа, ухапшено је више особа због шпијунаже, али изгледа да и даље постоји велико интересовање за Србију, те да ће наше службе безбедности имати пуне руке посла, стога можемо очекивати и нека нова хапшења, јер сам дубоко уверен да су српске снаге безбедности супериорније од свих других у региону – истакао је Ђурђев.

- Сигуран сам да су обавештајна служба Албаније и тзв. Обавештајна агенција Косова, које имају свој интерес када прикупљају информације, само подизвођачи радова, и да иза овог случаја стоје међународни нарко картели. Јасно је да немају добре намере, али намеће се питање који је циљ ових појачаних активности обавештајних служби. Сматрам да би нарушавање поретка, посредством ширења неповерења и стварања тензија међу грађанима Србије, које би кулминирало неким новим мајданом, био успех за поједине злонамерне центре моћи. Мучи ме то што постоје људи из редова нашег народа који представљају ослонац таквом малициозном деловању против наше земље, мислим да, исто као што постоје везе између бриселске опозиције и страних центара моћи, постоје и везе између страних служби и опозиционе деснице - рекао је Александар Ђурђев.

- Србија се налази у деликатном тренутку, још увек немамо изабрану Владу, власт у Београду и даље није формирана, на пролеће се чекају нови избори на локалном нивоу, као да нису довољни изазови са којим се суочавамо на Косову и Метохији. Зато Влада Србије треба што пре да се формира, јака извршна власт са правим и доказаним патриотама попут Милоша Вучевића би била, не само фактор одвраћања, већ и гарант очувања мира и стабилности наше земље - закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести