Алексић: Рио Тинто да одустане од литијумске тровацнице

БЕОГРАД: Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас компанију Рио Тинто да одустане од како каже "отровних инвестиција" у Србији јер ће додаје, градани Србије који "нису на продају" сменити председника Србије Александра Вуцица са власти и тада "неће бити ни рудника литијума".
Miroslav Aleksić, Narodna stranka  Foto: Tanjug/video
Фото: Мирослав Алексић, Народна странка Фото: Тањуг/видео

"Нека Рио Тинто милијарде намењене за тровачницу у Србији инвестира на другим местима, ако хоће, али у Србији то сигурно неће моћи. Нас не занимају њихове милијарде, јер живот није на продају", рекао је Алексић у Лозници на протесту више организација због планова за отварање рудника.

Према његовим речима људи који су се данас окупили у Лозници "послали јасну поруку да неће бити рудника, да нема Рио Тинта и да грађани Србије нису на продају, ни у Лозници ни у Бору нити било где"и поручи Вучићу да се како је рекао спреми за затвор.

Алексић је упозорио да Скупштина Лознице данас усваја просторни план који омогућава Рио Тинту да направи рудник литијума од Јадра и Радевине и да је то наставак онога што јешто је председник Србије обећао Рио Тинту.

" То неће моћи, та прича је завршена“, рекао је Алексић.

Представница Удружења "Заштитимо Јадар и Рађевину" Марија Алимпић рекла је да рудника литијума неће бити. Председница ужичког одбора Народне странке Ивана Парлић рекла је да је Рио Тинто "проучио коруптивне канале у државном апарату али није историју српског народа", који се одбранио на Дрини, Церу и Колубари, па ће и у Лозници.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести