АМЕРИЧКИ КОНГРЕСМЕНИ С МИНИСТРОМ ЦВЕТКОВИЋЕМ: Вучић у САД препознат као поуздан партнер, Србија пример за регион

ВАШИНГТОН: Амерички конгресмени Роберт Адерхолт, Џон Мулинар и Трејси Ман истакли су, у разговору у Вашингтону с министром привреде Слободаном Цветковићем, да ће подржавати све који искрено раде на успостављању стабилности у региону и да је председник Србије Александар Вучић у САД препознат као поуздан партнер, саопштило је данас Министарство привреде.
2
Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE

Конгресмени су током разговора са Цветковићем на Капитол хилу изразили велико задовољство због динамичног напретка Србије на економском плану, што, како су навели, представља прави пример за цео регион.

Они су разговарали о даљој подршци конгресмена економском развоју Србије и подршци унапређењу правног оквира за сарадњу која би максимално релаксирала пословање и инвестиције у оба смера.

 Цветковић је презентовао потенцијале Србије и нагласио да наша земља има један од најподстицајнијих амбијената за инвестиције у Европи.

"Србија је и даље један од глобалних лидера у привлачењу инвестиција, што се најбоље види по бројкама које показују да је наша земља од 2012. до краја 2022. године привукла више од 32 милијарде евра страних директних улагања. Привреда наше земље је географски добро позиционирана и доста се улаже у инфраструктуру. Поред тога, имамо привлачан и стабилан пословни амбијент, политичку и енергетску стабилност, као и квалитетну радну снагу, добро образовану, посебно инжењере и ИТ стручњаке“, рекао је министар.

Цветковић је позвао америчке конгресмене да посете Србију и поведу привреднике из својих држава који имају намеру да инвестирају како би у будућности још снажније радили на јачању економских веза између две земље.

Приликом састанка, министар је америчким дипломатама поклонио интерактивну фотомонографију „Тесла“ о једном од највећих српских научника у свету, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести