Арифи: Албанске странке формирају власт у Бујановцу

БУЈАНОВАЦ: Локалну власт у општини Бујановац вршиће коалиција свих албанских странака које имају одборнике у Скупштини општине, објавио је на Фејсбуку Нагип Арифи и додао да ће он бити председник те општине. 
bujanovac, tanjug ilustracija
Фото: Танјуг, илустрација

Арифи је написао да је 2002. године изабран за првог албанског председника општине Бујановац и оценио да је 2020. година историјска, јер је, како је навео, потписан споразум свих албанских странака које имају одборнике о заједничкој локалној власти, преноси Косово онлајн.

Вршилац дужности министра за Европу и спољне послове Албаније Гент Цакај оценио је да је споразум албанских политичких представника у општинама на југу централне Србије, Прешеву, Медвеђи и Бујановцу о заједничкој власти у Бујановцу, значајан јер ће, како тврди, Албанци владати сами у Бујановцу и неће зависити ни од кога.

"Албанске политицке странке већ су закључиле Споразум о заједничком управљању у Бујановцу. Ово је скоро најзначајније достигнуће које смо заједно постигли у Долини. Бујановцем ће Албанци правилно управљати и неће зависити ни од кога другог, осим албанске већине", рекао је Цакај.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести