Брнабић: Једноставно - хвала Кини на свој подршци

Амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо посебно је вечерас похвалила организацију и успех вакцинације у Србији и истакла да јој је драго што је и кинеска вакцина допринела томе.
Premijerka Ana Brnabić i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo Foto: Tanjug/video
Фото: Премијерка Ана Брнабић и амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је вечерас да Србија, са 500.000 кинеских вакцина које су вечерас стигле, има укупно чак 1,5 милиона тих цепива, звог чега су спашене хиљаде живота у Србији.

“Једноставно - хвала Вам. Хвала Кини, председнику Си Ђинпингу, на свој подршци Србији и грађанима Србије током борбе против корона вируса, на оволикој количини вакцина које су стигле у Србију”, рекла је Брнабић на аеродрому "Никола Тесла", где је са кинеском амбасадорком Чен Бо дочекала авион Ер Србије са новим количинама вакцине “Синофарм”.

Како је навела, уз данашњих 500.000 вакцина, Србија има 1,5 милиона кинеских вакцина, што је уз одличну организацију вакцинације помогло да Србија буде друга земља у Европи по броју вакцинација и седма у свету, уз очекивање да ће позиција бити још боља.

“Али, још важније је да смо захваљујући овој количини вакцина успели и успећемо да спасимо хиљаде живота. Зато сам пресрећна и не знам како речима да изразим захвалност Народној Републици Кини”, рекла је Брнабић.

Премијерка је нагласила да се ту не ради о уговорима и новцу, већ о партнерству и пријатељству.

“Имамо додатне уговоре и платили смо додатне вакцине, али смо 1,5 милиона вакцина добили само из Кине”, рекла је Брнабић.

Она је захвалила и председнику Србије Александру Вучићу, јер је захваљујући његовим напорима и личном пријатељством са Си Ђинпингом, Србија дошла до вакцина и у јединственој је позицији у свету да може да рачуна на оволику количину вакцина.

Брнабић је честитала Кинеску, лунарну нову годину грађанима Кине, председнику и премијеру Кине, КП Кине.

“Желим наставак свих успеха, политичцких, економских, здравствених, а Србија и Влада Србије ће наставити да инвестирају у челично пријатаљество Србије и Кине”, рекла је Брнабић.

Фото: Амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо и премијерка Ана Брнабић и Фото: Танјуг/видео

Чен: Да победимо пандемију у новој години

БЕОГРАД: Амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо посебно је вечерас похвалила организацију и успех вакцинације у Србији и истакла да јој је драго што је и кинеска вакцина допринела томе.

Амбасадорка је на аеродрому "Никола Тесла", где је са премијерком Аном Брнабић дочекала још 500.000 вакцина из Кине, констатовала да је ово трећи пут у годину дана да је са председницом Владе Србије заједно на аеродрому - први пут су дочекале медицинску опрему из Кине, други пут испратиле кинеске стручњаке из Србије, а данас заједно чекају чак пола милиона цепива.

"Изражавам високо дивљење за организацију вакцинације у Србији и драго ми је што је кинеска вакцина дала допринос томе", рекла је Чен.

Подсетила је да Кина за два дана слави Кинеску нову годину, истичући да је авион Ер Србије вечерас донео не само вакцине, него и новогодишњи поздрав кинеског народа грађанима Србије.

"Надамо се да ћемо победити пандемију у новој години, а свим српским пријатељима желим добро здравље, успех и велику срећу у новој години”, поручила је Чен.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести