Брнабић: Нема повећаног притиска миграната на границе Србије

БЕОГРАД: Нема повећаног притиска миграната на границе Србије, стање на границама Турске и Грчке се стабилизује, а број миграната у нашој земљи је на истом нивоу као и претходних месеци, констатовано је на састанку премијерке Ане Брнабић са надлежним министрима.
brnabich-press6
Фото: Танјуг (Видео)

Брнабић је, према саопштењу, упозната са тренутном ситуацијом у вези са мигрантским кретањима и координацијом рада државних органа.

Учесници састанка упознали су председницу Владе Србије са мерама које проводе државне институције наводећи да је ситуација под контролом и да нема никаквих претњи по безбедност земље, као и да се спроводи нулта толерација за илегалне преласке.

Министарству здравља је наложено да успостави карантин за мигранте, као још један вид додатне заштите од корона вируса.Све надлежне институције ће два пута дневно подносити извештаје о свим релевантним информацијама у вези са кретањем миграната, а све активности биће спровођене у координацији Владе Србије и председника Републике.

Саговорници премијерке Брнабић су додали да разлога за забринутост нема и када је реч о безбедносној ситуацији и у том контексту истакли да се забринутост становништва у Шиду смањила, како се наводи, у року од једног дана.Кроз нашу земљу је од почетка мигрантске кризе прошло нешто више од милион миграната, док се око 6.000 њих тренутно налази у укупно 17 прихватних центара и тај број се не мења.

Састанку у Влади Србије присуствовали су и потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин, министар здравља Златибор Лончар и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести