Брнабић о конгресменима: Неко је излобирао,види се да текст није њихов

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да не очекује да ће писмо конгресмена САД америчком председнику Джо Бајдену имати било каквог утицаја на политику САД према Србији и додала да је очигледно да се ради о резултату лобистичких агенција.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Брнабић је одговарајући на питања новинара након потписивања споразума између Института за вештачку интелигенцију и Града Београда указала да је лобирање свуда дозвољено, а посебно у САД где је и настало

„Неко је излобирало, види се да није њихов текст јер сумњам да прате ситуацију и да знају шта ради Телеком или ТВ Пинк. Види се и да су као резултат добро плаћених лобистичких фирми потписали“, казала је премијерка наглашавајући да број потписника није импресиван.

На питање да ли је брине јер су данас током саслушања конгресмени питали заменика помоћника америчког државног секретара Габријела Ескобара шта ће даље бити с обзиром да су избори у Србији „непоштени“, Брнабић каже да је ни то не брине, јер је резултат лобистичких активности.

„Те изборе нико на свету не доводи у питање, али људи који имају пара да плате лобирање у САД имају права да троше свој новац, а њихова идеја је двострука - да се врате на власт и да јасно таргетирају Телеком јер он не сме да се такмичи против њих“, казала је Брнабић.

Указујући да су све фирме које су учествовале у лобирању изникле из Телекома и то тако што су користили државне ресурсе, Брнабић каже да им Телеком сада када чува своје ресурсе смета.

Поновила је никада није чула да је неко рекао да су избори који су били у Србији нерегуларни или нелегитимни и додала да ако неко прихвата Скупштину, а прихватају је сви, онда признају и изборе.

Наводи и да је посао нашег амбасадора у САД да са свим разговара.

„Постоје две ствари, једна је да лобирају и за то плаћају, не знам да ли је Мултиком или неко други, што је легитимно. Они желе политички или бизнис интерес, а на нама је и нашем амбасадору да говоримо и показујемо право стање у Србији“, казала је премијерка.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести