Брнабић о корони: Све је под контролом

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да у Србији нема проблема када је реч о корона вирусу и да је за сада и даље само један заражени, а да се остали, који су са њим били контакту, још тестирају.
Premijerka Srbije Ana Brnabić na Samitu u Londonu Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Одговарајући на питање да ли је Влада Србије предвидела нове мере због вируса и ставке у буџету, те да ли има тестова за утврђивање корона вируса и респиратора, Брнабић је казала да је све под контролом.

Имамо довољно тестова и опреме, све оно што треба, рекла је Брнабић новинарима у Београду.

Она је навела да је Кина понудила Србији помоћ у знању и експертизи и да ће, уколико буде потребно, Србија тражити техничку подршку од њих.

Нема никаквих проблема, немамо епидемију, још имамо само једног зараженог. Остали, који су били са њим у контакту, се тестирају. Имамо свега што нам треба. Драго ми је што Србија овако нормално реагује, хвала свима на одговорности и озбиљности и што не шире панику, рекла је премијерка.

На питање колико би корона вирус могао да ''кошта'' српску економију, Брнабић је казала да је јутрос разговарала с Марком Чадежом, председником Привредне коморе Србије која прави своју анализу.

Она је напоменула да Србији може да буде тешко зато што је Италија, као један од главних спољополитичких партнера Србије у овом тренутку, "стала" због епидемије корона вируса.

Сигурно ће имати неки економски утицај, и кроз туризам који чији значајан удео у БДП-у, рекла је премијерка и додала да је због тога обезбеђено додатних 60.000 ваучера из буџета.

Истакла је да Влада чини све да Србија стабилизује ствари и изразила наду да скитуација у вези са корона вирусом неће дуго трајати.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести