Брнабић: Расписани избори, празник демократије

КОПАОНИК: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је данашњи дан, када су расписални редовни парламентарни, локални и покрајински избори, велики дан за Србију и празник демократије, понављајући да ће учествовати у кампањи, али ван радног времена.
premijerka Ana Brnabić Foto: Tanjug/video
Фото: премијерка Ана Брнабић Фото: Танјуг/видео

Брнабић је, у изјави новинарима по завршетку Копаоник бизнис форума, оценила да ће бити дуга и тешка кампања, али и да ће сви имати довољно времена да се спреме и представе.

Мени је важно, а тога нема у медијима, да ми настављамо све што смо и раније радили у смислу транспарентности изборног процеса, рекла је Брнабић и као пример навела нови сајт Републичке изборне комисије.

Осим увида у бирачки списак, навела је она, сви ће моћи директно да прате све седнице РИК, а у ноћи избора сви ће моћи да остваре увид у записнике са више од 8.000 бирачких места.

Брнабић је поновила да ће учествовати у кампањи, јер је то њена лична жеља, одговорност и обавеза, али њен посао је стриктно и прво у Влади Србије.

Радимо у интересу грађана и привреде, дајемо све од себе, а кампања у слободно време, увече и викендима, истакла је она.

На питање да ли ће одлука авиокомпаније из Абу Дабија, Етихад ервејза, да преполови флоту утицати на Ер Србију, Брнабић је рекла да не очекује да се то одрази на Ер Србију, али је новинаре упутила на ту авиокомапнију за све детаље, јер је она премијерка.

Брнабић је у завршном обраћању на форуму указала да је Влада Србије трасирала пут када је реч о дигитализацији и да треба размишљати о новој фази  трансформације, а то је енергетска трансформација и све оно што је везано за биотехнологију.

Да бисмо надокнадили пропуштено, већ ове године морамо да кренемо у нове реформе, а људи већ препознају Србију као земљу која је лидер у дигитализацији, закључила је Брнабић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести