БРНАБИЋ: ВУЧИЋ НА НАЈБОЉИ НАЧИН ПРЕДСТАВИО СРБИЈУ, није поновио грешке опозиције

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је председник Србије Александар Вучића у говору на Генералној скупштини УН на најбољи начин представио позицију Србије, а на критике из опозиције поручила да је важно да Вучић није поновио ниједну грешку оне опозиције која је владала од 2000-2012 године.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Она је истакла да је огромна већина грађана јуче била поносна на говор председника истичући да је тај говор био искрен, храбар, прецизан и не само да је на најбољи начин представио позицију Србије већ је указао и на далекосежне последице које могу настати због кршења међународног права, Повеље и принципа УН.

На питање новинара да прокоментарише реаговање председника Народне странке Вука Јеремића који је рекао да је Вучић поновио грешку од прошле године, односно да није поменуо да је за Србију неприхватљива столица Косова у УН, Брнабић је рекла да је за грешке које је Јеремић починио, лидер НС добио насловну страну у албанским медијима на КиМ на којој је писало "Хвала Вуче".

"Толико о томе како је он штитио интересе Србије", рекла је Брнабић и додала да Вучић није поновио ниједну грешку ни Бориса Тадића, ни Драгана Ђиласа, ни Здравка Поноша, Милоша Јовановића и читавог, како је рекла, квази патриотског блока.

Брнабић је рекла да се сви сећају како је реаговала влада и тадашњи председник Србије када је 2008. године тзв. Косово прогласило независност.

"Издали су саопштење за медије и разбежали се широм света ко где. Како смо прошли након тога када је огроман број држава признао ту једнострано проглашену независност, што се никада не би десило да је Србију тада водио Александар Вучић. Ми смо имали 29 повлачења тих признања", рекла је Брнабић. Њима на част што данас спочитавају Вучићу нешто, зато што су, како је рекла премијерка, 2001. године пустили много више од хиљаду албанских терориста, а потом 2004. године ћутали на погром српског народа на КиМ, као и 2008. године на једнострано проглашену независност.

"Пребацили су преговоре 2010. године из УН у ЕУ, издејствовали за нас катастрофално мишљење Међународног суда правде...да не помињем и како су систематски уништавали Војску Србије", рекла је премијерка. Брнабић је казала да Вучић и Влада Србије воде политику у складу са српским националним интересима.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести