Бурк: Стабилност и безбедност ЗБ важни за НАТО и мир у Европи

ПРИШТИНА: Нови командант здружених снага НАТО у Напуљу, Роберт Бурк, поручио је током прве званичне посете Кфору да су стабилност и безбедност Западног Балкана важни за НАТО и мир и стабилност у Европи.
Komandant združenih snaga NATO u Napulju, Robert Burk Foto: jfcnaples.nato.int
Фото: Командант здружених снага НАТО у Напуљу, Роберт Бурк Фото: jfcnaples.nato.int

Бурк је у уторак посетио седиште Кфора где га је дочекао командант Кфора, генерал мајор Франко Федеричи, а пошто је информисан о актуелној безбедносној ситуацији на Косову састао и са војницима Кфора.

"Стабилност и безбедност Западног Балкана су важни за НАТО и мир и стабилност у Европи. Зато сам дошао овде да стекнем бољи увид у регион. Важно је што увек гледамо како да наставимо јачање нашег партнерства, добро успостављене сарадње преко актуелне подршке НАТО војним реформама и изградњи капацитета и да заједничким напорима осигурамо мирно и сигурно окружење за све, што је предуслов за просперитет", рекао је Бурк.

Он је казао да се сви суочавамо са истим безбедносним изазовима у заједничком евроатлантском региону и да је важно ефикасно се посветити сарадњи и дијалогу, наводи се у саопштењу Кфора.

Адмирал је Бурк је нагласио значај присуства Кфора за безбедност на Косову и регионалну безбедност.

Такође се захвалио Кфору због помоћи локалним заједницама у одговору на пандемију Ковид-19, укључујући донације и логистичку подршку за расподелу помоћи од НАТО савезника и партнера.

 

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести