Дачић и Годфри о односима Србије и САД

БЕОГРАД:  Конгрес српско - америчког пријатељства (КСАП) покренуће у среду, 15. априла, прву Српско - америчку академију за лидере усмерену ка пружању практичних и теоријских знања о најважнијим питањима која се тичу Сједињених Америчких Држава.
Dačić i Godfri Foto: Tanjug/video
Фото: Дачић и Годфри Фото: Танјуг/видео

Како је саопштено, прва предавања одржаће министар спољних послова Ивица Даћић и амбасадор САД у Србији Ентони Годфри.

Како је најављено, министар спољних послова и копредседавајући Саветодавног одбора КСАП-а Ивица Дачић говориће на тему српско - америчких односа - некада, сада и у будућности, а сви полазници биће у прилици да више о томе чују и од амбасадора Годфрија.

Настава ће бити реализована путем онлине платформе, док ће се међу предавачима наћи угледни стручњаци из Србије и САД, представници државних институција и чланови дипломатског кора.

Прве полазнике поздравиће потпредседник Скупштине Србије и оснивач КСАП Владимир Маринковић и министар државне управе и локалне самоуправе и члан Саветодавног одбора КСАП Бранко Ружић.

Шестонедељни програм академије обухватиће изучавање и стицање знања из области политике, економије, историје, религије, образовања и културе САД, као и анализу актуелне америчке политике, како унутрашње, тако и спољне.

Предавачи ће кроз дискусију са полазницима анализирати све актуелне појаве и процесе, са посебним акцентом на билатералне односе Србије и САД.

Академија је намењена свим заинтересованим студентима завршних година основних академских и мастер студија, предузетницима, запосленима у мултинационалним компанијама, државним институцијама, невладиним организацијама и цивилном сектору, али и свим појединцима који имају жељу да стекну знања из ових области.

Онлајн предавања путем Cisco Webex платформе одржаваће се сваке среде и четвртка почевши од 15. априла, а трајаће све до 21.маја.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести