Дачић на радном ручку чланица А5 и посматрача

ЊУЈОРК: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, на маргинама 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, учествовао је данас у Њујорку на неформалном радном ручку министара иностраних послова чланица и посматрача Америчко-јадранске повеље.
 Dačić na radnom ručku članica A5 i posmatrača Foto: Tanjug/video
Фото: Дачић на радном ручку чланица А5 и посматрача Фото: Танјуг/видео

На састанку су учествовали и помоћник државног секретара Сједињених Америчких Држава за Европу и Евроазију Филип Рикер и заменик помоћника и специјални изасланик за Западни Балкан Метју Палмер, са којима је шеф српске дипломатије пре састанка разговарао.

На данашњем састанку чланице А5 и посматрачи, међу којима је и Србија, разговарали су о ситуацији у региону и актуелним дешавањима у Северно-атлантском савезу.Састанак Америчко-јадранске повеље организовала је актуелна председавајућа Албанија.

Састанку су присуствовали и министар спољних послова Црне Горе Срђан Дармановић, министар спољних послова Северне Македоније Никола Димитров, министар сполхних послова Хрватске Гордан Грлић-Радман и представници других делегација цланица А5.

Дачић са државним министром Уједињених Арапских Емирата

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, на маргинама 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, састао се данас са државним министром Уједињених Арапских Емирата Мухамедом Ал Џабаром.

Министар Ал Џабар је истакао да Србија и УАЕ имају специјалне односе и веома добру сарадњу у економској сфери. Изразио је интересовање за нове инвестиције у области енергетике и инфраструктуре.

Рекао да је лично спреман да томе допринесе као копредседавајући Мешовитог комитета за сарадњу влада Србије и УАЕ.

Министар Дачић сложио да је сарадња одлична, да осим добрих билатералних односа постоје и лична пријатељства са шејком Мухамедом. Истакао је важност које за Србију имају инвестиције из УАЕ, попут Ер Србије и Београда на води и поздравио спремност УАЕ за нова улагања у Србију.

Као једну од важних области сарадње издвојио је туризам, указујући да ће томе допринети и недавно ступање на снагу Споразума о укидању виза између две земље, саопштио је МСП.

Дачић са Захаровом: Увек је лепо у лепом друштву

Министар спољних послова Ивица Дачић објавио је данас на Твитеру две фотографије из Њујорка са портпарлом Министарства спољних послова Русије Маријом Захаровом, уз коментар: "Увек је лепо у лепом друштву".

Дачић је у делегацији Србије на заседању Генералне скупштине Уједињених нација, коју предводи председник Александар Вучић.

Дачић честитао Георгијевој избор за директорку ММФ

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић честитао је Кристалини Георгијевој избор за директорку Међународног монетарног фонда.

Дачић је на Твитер профилу Министарства спољних послова упутио честитку и том приликом истакао да је Георгијева његова добра пријатељица.

Дачић се састао са шефом дипломатије Белорусије

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, на маргинама 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, имао је данас састанак са министром иностраних послова Белорусије Владимиром Макејем.

Министри су са задовољством констатовали да су билатерални односи одлични, да нису оптерећени никаквим отвореним питањима и да постоји спремност да се они даље унапређују.

Разговарало се о посети председника Белорусије Србији која ће бити праћена одржавањем економско-пословног форума, саопштио је МСП.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести