Дачић: СПС и СНС деле исту идеју

БЕОГРАД: Министар спољних послова Србије и председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да СПС и СНС деле исту идеју о томе шта треба радити за државу и да "није толико глуп" да сам себе скине с власти да би се удружио са опозиционим лидером Драганом Ђиласом.
Ivica Dačić dodelio orden Milici Pivnički Foto: Tanjug/video
Фото: Ивица Дачић доделио орден Милици Пивнички Фото: Тањуг/видео

Он је рекао да су напади на њега кренули док се на седници Савета безбедности УН расправљао са представницом Косова Вљором Читаку.

Дачић је новинарима рекао и да се око Интерпола чуо са 82 министара спољних псолова и упитао због чега би он звао председника ПСГ и неког другог да би сам себе "скинуо с власти".

"Сад ћу ја себе да скидам са власти да бих се удружио са Ђиласом, па нисам ја толико глуп", рекао је Дачић.

Упитан о томе да ли се појачавају притисци на Србију да призна Косово, Дачић је рекао да ће разговарати са представником САД Метјуом Палмером и додао да постоји жеља да се што пре дође до решења проблема Косова.

Он је истакао да место где такви захтеви треба да буду изнети није Београд, већ Приштина, јер није Београд стопирао дијалог.

"Ми смо спремни за наставак дијалога. Ми имамо принципијалан став, да треба да се дође до компромиса који ће бити праведан за све стране", рекао је Дачић и додао да Србија неће пристати на нешто друго.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести