Дачић: За годину дана усвојено 155 закона и 106 аката

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да је актуелни сазив парламента за годину дана одржао 38 седница, заседао 90 радних дана, усвојио 155 закона и 106 осталих аката.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen
Актуелни сазив је конституисан 3. августа 2020.године, подсетио је.
“Активност скупштине је започела избором руководства 24.октобра, то је још краћи рок од тих годину дана. Имајући све то у виду мислим да смо обавили добар посао за државу Србију, за наше грађане и желим на томе да вам честитам”, рекао је Дачић посланицима.
Он је навео да више нема аката који чекају на усвајање и да је скупштина усвојила све што је дошло у парламент, наводећи да ће следећу седницу заказати када се сакупи довољан број закона, што ће, по његовој оцени, бити у другој половини августа.
Дачић је казао да ће у понедељак у парламент доћи председник Србије Александар Вучић на састанак Радне групе за међустраначки дијалог са делом опозиције која не жели учешће странаца.
“Имамо и јасан план активности на промени Устава, а очекују нас и посете председника парламената Шведске и Словеније”, најавио је Дачић.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести