Усвојене измене Закона о култури

БЕОГРАД: Скупштина Србије усвојила је вечерас измене Закона о култури који се усаглашава са Законом о родној равноправности.
gojkovic1
Фото: Ministarstvo kulture
Према законским изменама Национални савет за културу треба да обезбеди заступљеност од најмање 40 одсто представника мање заступљеног пола.
Такође, и управни и надзорни одбори установа у култури треба да обезбеде заступљеност од најмање 40 одсто представника мање заступљеног пола.
Посланици су усвојили и Закон о измени Закона о бибилотечко-информационој делатности којим се утврђује да се за директора бибилотеке именује лице које има високо образовање и најмање пет година радног сикуства у култури и које испуњава друге услове утврђене статутом библиотеке.
Скупштина је усвојила и Закон о потврђивању Одлуке Заједничког комитета Споразума о слободној трговини у Централној Европи број 1/2021. о измени Анекса 4 ЦЕФТА, којим се утврђује Поротокол о дефиницији појма “производи са пореклом” који је, према речима министарке Татјане Матић, од вишеструког значаја за српску привреду.
Матић је у расправи рекла да је закон важан за конкурентност привреде и изједначавању услова за пословање на међународном тржишту.
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести