Дарко Глишић: Одлука ГИК у Шапцу - пљачка изборне воље

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић каже да је поништавање избора у Шапцу срамна одлука и да је он апсолутно убеђен у исправност изборног процеса. 
glisic
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

- Ово је највећа пљачка и крађа изборне воље грађана икада виђена у Србији. Зеленовић и Петровић су до сада крали новац грађана Шапца, а сада покушавају да им украду и глас. И то глас жељан промена и нормалног живота у Шапцу, који је постао талац Душана Петровића и Небојше Зеленовића - каже Глишић. 

Он констатује да су ови избори били чистији и поштенији него икада, и са никада већом излазношћу и јаснијом вољом грађана за променама у Шапцу. - Градска изборна комисија у Шапцу је у изборној ноћи констатовала уредност материјала као и да је сав изборни материјал предат како закон налаже, а Зеленовићеви људи нису имали ниједну примедбу на записник. Након неколико дана под притиском Зеленовића, Петровића и Совранија Чоњагића, чланови ГИК које су они поставили, доносе срамну одлуку да пониште изборе јер им се не свиђа боја воска којом су печаћене коверте - каже Глишић.

Вођен том истом логиком, додаје он, ГИК у Шапцу могао је да донесе одлуку којом проглашавају Небојшу Зеленовића за султана мачванског. - Оно што свима мора да буде јасно јесте да не одлучује Зеленовићева, Петровићева и Чоњагићева комисија ко је победио на изборима, већ то чини народ на биралиштима, а наша порука свима њима је да ћемо вољу грађана, више од 30 хиљада бирача који су подржали нашу листу, бранити свим законским средствима - наводи Глишић и додаје:  - Апсолутно смо убеђени у исправност читавог изборног процеса, за који је у изборном дану и сам Зеленовић рекао да је законит, фер и поштен, а што су потврдили и инострани посматрачи. Грађанима Шапца поручујемо да ћемо се одлучно изборити за поштовање закона, да ћемо сачувати њихову изборну вољу и да нећемо одустати од борбе да Шабац има поштену и домаћинску власт која ради за народ, а не свој џеп.

(Курир)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести