Ђилас: Ако предлози буду "шминка", тиме се нећемо бавити

БЕОГРАД: Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас поручио је данас европосланицима који посредују у међустраначком дијалогу, да не долазе у Србију са предлозима који су, како каже, "козметика и шминка", јер се, у том случају, тиме, каже, више неће бавити.
2
Фото: Fonet/ Milica Vučković

Ђилас је на прес конференцији рекао да њих интересује како ће се "ослободити" РТС, спречити притисак на бираче и омогцихити контрола избора.

"Ако то буду предлози да се поштује закон оберучке ћемо прихватити. Ако то буде козметика или шминка онда се тиме више нећемо бавити", рекао је Ђилас.

На питање шта ако промене буду "козметичке", Ђилас је одговорио да не жели да прича унапред, али да ће у том случају одлука бити донета заједно са другим опозиционим сртанкама и покретима.

Ђилас тврди и да у Србији нема демократије, и да Европа треба да помогне да се демократија врати или ће, каже, "цена окретања главе бити огромна".

Тврди и да најновији догађаји у земљи упућују на тесну спрегу српских власти и мафијашког клана, називајући Србију "Колумбијом Пабла Ескобара".

Рекао је и да је на власти "криминална организација", те да нема, каже, смисла да се постављају питања, јер се одговори знају - ко је направио клан Беливука, поставио Небојшу Стефановића за министра, а Дијану Хркаловић за шефа полиције.

Ђилас је, у том смислу, навео да се у наредних годину дана решава питање опстанка Србије, и одлучује се хоће ли бити, како је рекао, "срећан крај за грађане или за власт", коју је назвао мафијашком.

Одговарајући на питања новинара о фотографији коју је поставио посланик СНС Небојша Бакарец, а на којој су наводно заједно Вељко Беливук и Мариника Тепић, Ђилас је рекао да је то фотомонтажа и да је Бакарец на тај начин директно угрозио безбедност његове сараднице.

Cirkus
30.07.2021 • 17:49
Davno, u vreme moje malenkosti mladosti, u Srbiji su bili glavni zabavljaci, toga doba, cirkusi sa zvucnim imenima, a vodje cirkusa su komandovali ostalim ucesnicima u njemu, koji su izvodili razne vratolomije, da bi zabavili, a bogme i zadivili publiku. Bilo je, pod tim cirkuskim satorima, ozbiljnih atleta, kako zenskinja tako i muskinja. Pentrali se uz gole sipke, konopce, skakali, prevrtali se i jos mnogo toga izvodili, na radost i ushicenje publike. Kao u svakom cirkusu na svetu.
Cirkus
30.07.2021 • 17:59
Tako su i kod nas u Srbiji prikazivene razne zivotinje, pocevsi od pitomih: kerova, konja (malih i velikih), pa sve do divljih: slonova, lavova, riseva, itd. Ipak najzanimljivi su bili majmuni, koji su oponasali pojedine ljudske osobine, zasmejavajuci razdraganu publiku. Mislio sam da su prosla ta vremena, ali me je grdno prevarila intuicija, jer nisam verovao da cu u svojim jesenjim godinama zivota, opet, doziveti toliku cirkusijadu u Srbiji, da joj tapse, ne samo narod u njoj, vec ceo svet.
Cirkus
30.07.2021 • 18:20
Cini mi se, da ce - mozda nisam u pravu - ali glavne gazde, novoosnovanog cirkusa na Balkanu, biti iz Srbije. Da li nas, onda, cudi to, sto su oci evropskog cirkusa, uprte u nas, kako bi paznju njihove publike, zaglusno aplaudirajuci, odvratili od njihovih cirkuskih izvodjaca, da ne bi videla njihove vratolomije. A mi se cudimo kako je nas cirkus privlacniji od njihovog. Mozda zbog amaterskih izvodjenja, koja su kod njih, mislimo, zaboravljena. Seacanja na proslost je cudan dignitet buducnosti.
EUR/RSD 117.5647
Најновије вести