Ђилас: Ако предлози буду "шминка", тиме се нећемо бавити

БЕОГРАД: Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас поручио је данас европосланицима који посредују у међустраначком дијалогу, да не долазе у Србију са предлозима који су, како каже, "козметика и шминка", јер се, у том случају, тиме, каже, више неће бавити.
2
Фото: Fonet/ Milica Vučković

Ђилас је на прес конференцији рекао да њих интересује како ће се "ослободити" РТС, спречити притисак на бираче и омогцихити контрола избора.

"Ако то буду предлози да се поштује закон оберучке ћемо прихватити. Ако то буде козметика или шминка онда се тиме више нећемо бавити", рекао је Ђилас.

На питање шта ако промене буду "козметичке", Ђилас је одговорио да не жели да прича унапред, али да ће у том случају одлука бити донета заједно са другим опозиционим сртанкама и покретима.

Ђилас тврди и да у Србији нема демократије, и да Европа треба да помогне да се демократија врати или ће, каже, "цена окретања главе бити огромна".

Тврди и да најновији догађаји у земљи упућују на тесну спрегу српских власти и мафијашког клана, називајући Србију "Колумбијом Пабла Ескобара".

Рекао је и да је на власти "криминална организација", те да нема, каже, смисла да се постављају питања, јер се одговори знају - ко је направио клан Беливука, поставио Небојшу Стефановића за министра, а Дијану Хркаловић за шефа полиције.

Ђилас је, у том смислу, навео да се у наредних годину дана решава питање опстанка Србије, и одлучује се хоће ли бити, како је рекао, "срећан крај за грађане или за власт", коју је назвао мафијашком.

Одговарајући на питања новинара о фотографији коју је поставио посланик СНС Небојша Бакарец, а на којој су наводно заједно Вељко Беливук и Мариника Тепић, Ђилас је рекао да је то фотомонтажа и да је Бакарец на тај начин директно угрозио безбедност његове сараднице.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести