Додик: Подршка Србије никад боља и конкретнија...

БЕОГРАД: Председник СНСД и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Република Српска захвална Србији за подршку која је најконкретнија и најбоља од када постоји РС и захвалио председнику Србије Александру Вучићу што је то тако. 
milorad dodik
Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

Коначно сам разумео зашто ми из РС понекад више волимо Србију него ви овде - јер, желимо њен успех, да буде јака и моћна. Нама преостаје само да вас волимо. Ви, понекад суочени са проблемима свакодневнице, можда и заборавите понешто, а ми никад не заборавимо Србију и увек смо окренути вама, рекао је Додик на 10. Конгресу СПС.

Како је додао, верује да РС и српски народ завређују и имају пажњу Србије.  

Србија је жртвовала у неким временима своју стабилност и била нам подршка, Србија је та која је битно утицала да се формира РС, давала подршку све време, рекао је Додик.

Ми то нисмо и нећемо заборавити, зато вам враћамо љубављу коју имамо, рекао је он.

Навео је да распад бивше земље није био праведан за српски народ.  

Ми смо у БиХ зато што морамо, а не зато што желимо, изложени смо значјаном  притиску међународног фактора, који је девастирао Дејтонски споразуму у делу наших права и у сталној смо борби да се изборимо за оно што смо стекли тим споразумом, истиче Додик.

Остајемо посвећени стабилности и миру, не тражимо више од онога што нам је гарантовано Уставом и зато нам је подршка Србије потребна и зато је и добијамо, закључио је он. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести