Додик: Вучић показао Иванићу налоге за прислушкивање

БАЊАЛУКA: Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је председник Србије Александар Вучић показао српском члану Председништва БиХ Младену Иванићу документе о прислушкивању. 
dodik, tanjug arhiva
Фото: Milorad Dodik, foto: Tanjug, arhiva

"Иванић је јуче тражио да му ја покажем папире. Показао му је Вучић у Дубици оперативне налоге за прислушкивање и тада му је рекао да то раде његови људи", навео је Додик, а пренео јавни сервис РС.

Према његовим речима, Обавештајна агенција БиХ је непријатељска организација уперена против Срба, којој "легитимет дају људи Младена Иванића".

"Да није тамо Срба који су спремни да буду део субверзивних активности против Србије, оне се не би дешавале", рекао је Додик.

Мектић: Не постоји разлог за прислускивање Додика и Вучића

САРАЈЕВО: Министар сигурности Босне и Херцеговине Драган Мектић рекао је данас да га је шеф тајне службе БиХ Осмах Мехмедагић уверио да не постоји разлог због којег би ОСА прислушкивала председника РС и Србије, Милорада Додика и Александра Вучића, те да је реч о спину.

Мектић је на конференцији за новинаре у Сарајеву рекао да, како је навео, тврдње о прислушкивању не одговарају истини, али је напоменуо да проблем представља Парламент БиХ који више од годину дана није именовао надлежну комисију за надзор над радом ОСА-е. 

"Нелогично је да парламентарци упозоравају на то, а до њих је да се договоре и именују ту комисију. Ако треба седам дана нека седе и договоре се, јер је то од изузетне важности", навео је Мектић, пренела је Фена.

Додик је раније рекао да ОСА-у треба укинути, те да ће то питање ставити на дневни ред Председништва БиХ као будући члан те институције, а уколико се то питање не реши, упозорио је, РС ће "изаћи из споразума о оснивању те агенције и формирати посебну агенцију".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести