Ђукановић: Беливукова група имала везе у судству, полицији…

БЕОГРАД: Посланик СНС Владимир Ђукановић оценио је вечерас, поводом објављивања новог снимка разговора припадника криминалног клана Вељка Беливука, да је добар део полиције радио за њих, као и да су имали везе у судству и тужилаштву и да имају "покровитеље из политичког света".
vladimir djukanovic fonet
Фото: FoNet/Ognjen Stevanović

‘‘Овде је добар део полиције радио за њих. Није могуће да ово раде. Па могли су да убију кога су хтели. Овај предмет има степен тајности. Одакле то ''Крику''?, рекао је Ђукановић у специјалној емисији на ТВ Пинк поводом текста на порталу "Крик" о оптужбама које је на саслушању изнео Беливук на рачун председника Србије Александра Вучића и државног врха.

Он каже да нема дилему да су "Крику" текст дали адвокати.

‘‘Немам дилему да су то адвокати, ако нису адвокати, онда је тужилац или неко из суда, те су три опције", додао је Ђукановић.

Он је, такође, рекао да нема дилему да су припадници криминалне групе имали разгранату мрежу својих тужилаца и судија, и додао да је очигледно да су њихови "покровитељи из политичког света" направили једну "озбиљну хоботницу".

"И ако неко урушава Вучића у овом тренутку, то раде поједини руководиоци у правосуђу’‘, казао је Ђукановић.

Он је прецизирао да говори о људима који "харају" нашим правосуђем, пошто су 95 одсто судија честити и поштени људи.

Ђукановић је поставио и питање када ће да се заустави и спречи одлив и цурење информација из истрага у медијима.

‘‘У одређеним поступцима праве се кампање зато што неко намерно из тужилаштва или суда допушта да овакве стваре излазе’‘, рекао је он.

Ђукановић је позвао државу да реагује и додао да једном мора да се стане на пут овоме.

‘‘Има овде још много ствари које морамо да расправимо. Скај телефон су направили људи за криминалце, заштићени су и криптовани. Ми смо тек сада добили технологију да можемо да дешифрујемо све те разговоре. Шта ће једном вођи навијача, како је тврдио да је он, један скај телефон. То је кривично дело’‘, рекао је Ђукановић.

На телевизији Пинк вечерас је објављен нови снимак везан за злочине криминалне гупе Вељко Беливука и Марка Миљковића, на којем се чује како вође ове криминалне групе са својим сарадницима намамљују жртву Лазара Вукићевића у кућу у Ритопеку, где је касније убијен.

На аудио запису јасно се чује како Беливук са сарадницима планира Вукићевићеву отмицу и ликвидацију.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести