ЂУРЂЕВ: Милош Вучевић – премијер какав нам је потребан

„Избор господина Вучевића за председника Владе Србије је избор за још одлучнију одбрану националних и државних интереса. Вучевић је човек који  је насушно потребан нашој земљи у овим тешким и изазовним временима.“ – изјавио је посланик и председник Српске лиге Александар Ђурђев.
Приватна архива
Фото: Приватна архива

„Вучевић иза себе има континуитет у вршењу одговорних државничких функција,  озбиљни резултати које је остварио као градоначелник Новог Сада и министар одбране, као и историјски резултат странке на чијем је челу на децембарским изборима су господина Вучевића кандидовали као најозбиљнијег кандидата за премијера Владе Србије. Вучевић је постао премијер због својих заслуга, овај избор одражава вољу грађана, а не избор или хир неких амбасадора“ – рекао је Ђурђев.

„За разлику од појединих политичара, премијер Вучевић није поборник антихришћанских и глобалистичких идеја. Господин Вучевић представља снажну спону између државе, цркве и народа, сматрам га за особу која ће у наредном периоду сарадњу између световне власти и цркве подићи на један виши ниво. Ради се о човеку са изграђеним светосавским идентитетом, аутентичном родољубу, представнику генерације политичара који су се изборили да се морал и вредности врате у политику, стога ће господин Вучевић увек моћи да рачуна на моју подршку и на подршку Српске лиге чији сам председник – изјавио је Ђурђев.

„Он је модел по коме би нове наступајуће генерације политичара, уколико иоле држе до себе, требале да се угледају. То констатујем на основу његове озбиљне државничке каријере, његовог озбиљног партијског ангажмана, шта год да је радио, коју год функцију да је вршио, он је то чинио на један домаћински начин. На основу свега могу са сигурношћу да кажем како ће  господин Вучевић као премијер водити Србију на један домаћински начин“ – закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести