Ђурић: Куртијев режим гура регион на ивицу крвопролића

ВАШИНГТОН: Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић оценио је да данашњим догађајима на северу Косова и Метохије режим Аљбина Куртија гура регион на ивицу крвопролића.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Приштинске власти данас су одузимале регистарске таблице са ознакама са севера КиМ и увеле су обавезу за возила из централне Србије морају имати пробне таблице и плаћено осигурање, а Ђурић каже да се тиме крше сви споразуми.

Куртијев режим на Косову гура регион на ивицу крвопролића. Слање тешко наоружаних специјалних снага на подручја са већинским српским становништвом ради добијања јефтиних политичких поена у трци за локалне изборе 17. октобра опасно је по живот и крши све споразуме. Молимо вас да престанете да се играте са ватром док не буде прекасно, поручио је Ђурић на Твитеру.

Он је додао да влада у Приштини треба да се укључи у конструктивни дијалог са Београдом, као и да ради на стварању нормалне будућности за регион.

Приштина не треба да користи украдене калашњикове и дониране транспортере како би застрашила своје српско становништво. Треба да се стидите себе, господине Курти, поручио је Ђурић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести