Ђурић разговарао са конгресменом Бером

ВАШИНГТОН: Амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић разговарао је са Амијем Бером, демократским конгресменом из Калифорније и чланом Одбора за спољне послове у Представничком дому Конгреса САД и упознао га са актуелним економским параметрима захваљујући којима је наша земља у првом кварталу ове године била прва у Европи по расту БДП.
marko djuric, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

"Србија убира плодове одговорне фискалне политике, реформи и новог елана чији је главни архитекта председник Александар Вучић. Наш економски успех огледало је политичке стабилности и просперитета Србије“, рекао је Ђурић, саопштила је Амбасада Србије у САД.

Говорећи о значајном инвестиционом и туристичком потенцијалу наше земље, Ђурић је указао да прилив страних директних инвестиција у Србију тренутно износи преко 60 одсто прилива свих страних инвестиција на читавом Западном Балкану.

"У том смислу, желимо да у наредним годинама постанемо језгро америчких инвестиција и централна дестинација америчких туриста у овом делу Европе", додао је Ђурић.

Амбасадор Ђурић и конгресмен Бера разговарали су и о разноликој српској дијаспори у Калифорнији, као и о могућности да конгресмен Бера приступи нашем Кокусу у америчком Конгресу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести