Ђурић сутра поново на Косову и Метохији

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствоваће сутра, 7. априла, поноћној Васкршној литургији у манастиру Бањска. 
marko djuric, tanjug
Фото: Марко Ђурић, фото: Танјуг

Да ће Ђурић боравити на КиМ и присуствовати литургији у манастиру Бањска саопштила је Канцеларија за КиМ, а вест је потврђена и у Приштини.

Наиме, да ће Ђурић сутра бити на КиМ саопштило је и косовско министарство пољних послова, а том медију потврдио и саветник министра спољних послова, Јетлир Зиберај.

Ђурићев одлазак на Косово и Метохију долази свега две седмице након његовог хапшења, 26. марта, од којег је Приштина начинила политички спектакл, а покушала да га објасни наводним непоштовањем процедуре везане за посете, те ускраћивањем дозволе Ђурићу, иако, по тој процедури, он није дужан да тражи дозволу, већ само да благовремено обавести о посети.

Зиберај и сада за Газету експрес каже да је тај ресор "одобрио" Ђурићу посету.

"Да, захтев за посету је одобрен у духу мира и разумевања поводом православног ускрсног празника", рекао је Зиберај за Експрес.

Додао је да Шурић, као И сви други верници, има право да се моли у било којој цркви у којој жели. 

"Правила ће се придржавати, јер се суочава са новом реалношћу на Косову и са том реалношћу су упознати сви српски државни званичници", навео је он за Експрес.

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести