Двери: Ратна дешавања део прошлости,проблеме мирно решавати

БЕОГРАД: Група од десетак представника Двери окупила се данас испред Амбасаде Хрватске у Београду да би подсетила на 25 година од етничког чишћења српског народа са подручја Лике, Баније, Кордуна, а том приликом нису хтели да коментаришу одлазак представника Срба из хрватске владе Бориса Милошевића у Книн на обележавање те војне акције.
Predstavnici Dveri danas ispred Ambasade Hrvatske Foto: Tanjug/Nikola Anđić
Фото: Представници Двери данас испред Амбасаде Хрватске Фото: Танјуг/Никола Анђић

"Ратна дешавања део су прошлости, а на нама је да никада не заборавимо истину и да настојимо да све проблеме у будућности решавамо мирним путем, јер мир је предуслов за економску стабилност и будућност нових генерација", навели су представници Двери.

Обележавање Олује уз концерт Томспона и усташку иконогафију, са једне стране, како кажу ужасава, а са друге упозорава да се фашизам повампирио и да представља потенцијалну опасност за цео регион.Представница Двери Бранка Јовановић додала је да тај покрет никада неће заборавити страдања Срба у Олуји и да се зато залаже за решавање питања несталих, имовине, пензија...

Навела је да се то етничко чићење десило упркос чињеници да је РСК, коју како наводе памте, била под заштитом снага УН.Хрватска је између 4. и 8. авуста уз подршку НАТО савезника протерала више о 200.000 Срба, а страдало је око 2.000 људи.

За тај злочин, нико од најодговрнијих није одговарао, рекли су они.Скупу није присуствовао лидер Двери.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести