Гаши: Свака оптужница ће бити доказана на суду

ПРИШТИНА:  Приштински адвокат Томе Гаши поручио је данас да нико на Косову не би требало да се радује због тога што још није подигнута ниједна оптужница против бивших припадника тзв. ОВК, јер то, како каже, није због недостатка доказа, већ напротив.
pristina, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Према речима Гашија, Специјално тужилаштво има довољно доказа за подизање оптужница, али покушава да их поткрепи доказима до најситнијих детаља у сваком предмету.

"Специјални суд жели да детаљно испита сваки случај и верујем да након подизања оптужнице постоји велика вероватноћа да ће она бити доказана на Суду. Дакле, нико неће бити задовољан оптужницама против бивших чланова ОВК. То је одлука косовског парламента, па је тако нешто било и очекивано", рекао је Гаши за приштински Зери.

Истиче да свако чије се име налази у извештају сенатора Дика Мартија може бити позван на саслушање у Специјално тужилаштво.

Чак и они који тврде да их је Специјално тужилаштво звало да би дали само нека објашњења могу на суђењу бити позвани и као сведоци. А већину њих је већ позвао Специјални суд, каже Гаши и додаје да је то случај и са одлазећим министром правде Абељардом Тахиријем.

"Тахири је одавно изјавио да је позван ради давања неких објашњења у вези са умешаношћу Министарства правде у одређене исплате неким особама (бившим припадницима тзв. ОВК)", рекао је Гаши, који верује да Тахири неће имати неких већих конкретних проблема у вези са позивом тог суда.

Тахири ће у Специјалном тужилаштву у Хагу бити саслушан у уторак.

Зери пише да Тахири јуче није био доступан за новинаре и подсећа да је он раније рекао да је позив Специјалног тузилаштва очекивао.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести