Гојковић: Већина у СНС за ванредне изборе, Вучић и ја против

НОВИ САД: Судећи по састанку који је Александар Вучић одржао с појединим члановима Председништва Српске напредне странке током викенда, већина у овој странци је за расписивање превремених парламентарних избора, изјавила је председница Скупштине Србије Маја Гојковиц за РТВ, додајући да она лично не дели то мишљење.
Maja Gojković, Skupština Srbije Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

На питање “хоће ли пре бити заказана нова седница овог сазива Скупштине или ће пре бити расписани ванредни парламентарни избори”, Гојковић је у “Правом углу” РТВ-а рекла да “сви знамо да су редовни избори 2020, али наравно да је легално и легитимно да највећа партија владајућег блока, СНС, разговара о могућности да на изборе изађемо и у 2019, у предизборној години”.

Поготову што је очигледно да је опозиција та политичка снага која прижељкује изборе и која је почела са таквим деловањем и у парламенту, да онемогућавају полако да парламент нормално функционише, али и својим спорадичним окупљањима, додала је она.

Иако није била на том састанку с Вучићем, Гојковић каже да су “ретки политичари у СНС као што су Александар Вучић и као што сам ја да не желе изборе у 2019”.

Више сам склона и делим мишљење председника Српска напредне странке Александра Вучића да избори у овом моменту нису потребни и да имамо велике политичке изазове које морамо да решавамо, рекла је Гојковић.

Ту је, свакако, каже, питање наставка дијалога Београда и Приштине и јачање економије.

Али, треба саслушати и друге колеге и оцигледно по састанку који је одржао Александар Вучић с појединим члановима Председништва наше странке, преовладава мишљење да се иде на ванредне изборе, рекла је Гојковић.

До евентуалног расписивања ванредних избора постоји законска процедура која се мора испоштовати, а ово су разговори каква је политичка ситуација и да ли је потребна нова провера којој политичкој опцији ће грађани дати поверење, каже она.

Писање медија да она једва чека да се реши функције председавајуће Скупштине, Гојковић је оценила као врло ружно, “примитивно спиновање”, да је то заташкавање хајке која се води против ње и увреда које добија.

Гојковић је одбацила оцене да је владајућа већина, подношењем “фантомских амандмана” онемогућила опозицију да расправља о буџету, и да је она лично задовољна начином на који је буџет усвојен.

Приликом гласања о буџету се видело да владајућа већина има довољну подршку и то није разлог за расписивање нових избора, истакла је председница Скупштине.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести