ПРЕДСЕДНИК НАЈАВЉУЈЕ ОЗБИЉАН СКОК СТАНДАРДА Вучић: Просечна плата ће 2027. године бити 1.400 евра, а просечна пензија 75.000 динара

- За мене је важно да дужност председника обављам у интересу свих грађана - рекао је председник Србије Александар Вучић, у вечерашњем гостовању у емисији „Хит твит“ на ТВ Пинк.
v
Фото: Screenshot TV Pink

Према његовим речима, финансијска подршка грађанима није усмерена на оне који гласају, или бар не на већину оних који гласају.

Каже да је са премијерком и министром финансија данас разговарао о новим финансијским мерама подршке грађанима.

Он је најавио да ће у наредних 10 дана бити пребачен новац локалним самоуправама, које ће сваком средњошколцу уплатити по 10.000 динара.

Како је објаснио новац ће бити исплаћен преко родитеља, уз напомену да су само ученици четврте године пунолетни.

- Сматрамо да је то посебно важна мера пред празника - истакао је Вучић и најавио да ће студенти преко студентских картица добити по 1.000 динара.

- За студентске картице  се већ пријавило 66.000 студената, а Поштанска штедионица ће исплатити сваком од њих 1.000 динараа, а ми ћемо то надокнадити Поштанској штедионици - најавио је он.

О предизборној кампањи

Каже да у кампањи учествује и улаже много енергије, а свим срцем је уз листу "Србија не сме да стане" због тога што каже да је то важно за грађане.

- Да ли Србија иде напред? Србија је променила своје лице. Србија је све боље место за живот, али нам је природни прираштај мали. Да победе неки други они за четири године не могу да обиђу све што сам као председник за исти период имао част да отворим или положим камен темељац. Имамо 550.000 више запослених, иако нас је мање. Они су разорили земљу. Људи знају да је тако када кажемо да ће 2027. године просечна плата бити 1.400 евра, а просечна пензија и минимална зарада 75.000 динара - истакао је Вучић.

Смета вам што сам носилац листе, да ли то значи да нисам толико лош?

Вучић је поводом негодовања опозиције зато што је носилац листе "Србија не сме да стане" изјавио да би сатима могао да говори о њиховом лицемерју и упитао да ли то говори да и није толико лош као што данима говоре о њему.

Вучић је тако одговорио на питање зашто је спорно што је он носилац изборне листе, а није било кад је Борис Тадић раније био носилац листе Демократске странке.

"Не мислим да је у томе уопште суштина. Могао бих сада сатима да говорим о нелогичностима, о лицемерију, о дволичности, о томе да свакога дана говоре да сам најгори на свету, да сам убица, криминалац, наркодилер, непоменик. А онда им главна прича у целој кампањи буде зашто Вучић учествује у кампањи против нас", рекао је Вучић на ТВ Пинк.

 Да ли тиме говорите да и нисам баш толико лош колико говорите сваког дана, јер не бисте се толико плашили, или говорите о себи лоше, јер не дај Боже да је неко много бољи од мене, како бисте тек онда прошли, упитао је Вучић.

Он је истакао да у овој кампањи учествује зато што сматра да је то изузетно важно за Србију,

"Не за мене. Мој мандат траје још четири године", подсетио је Вучић и истакао да је свим срцем уз листу "Србија не сме да стане".

Казао је и да није задовољан како се поједини локални челници понашају када не брину о људима, када не желе да их приме на разговор, када је најважније да ли они имају шофера, секретарицу, ташну, машну.

"Примајте људе, разговарајте, покушајте да решите проблем", рекао је Вучић, и истовремено навео да је ова власт изградила 50 пута више него они пре.

Вучић је истакао да је Србија променила своје лице и да је другачија земља.

Како је навео, и да победе неки други, не би могли да окрече ни да обиђу све што је урађено.

"Као председник Републике имао сам част да отворим или да положим камене темељце за оно што је наш тим, што је наша влада урадила у претходном периоду. Они не могу аутомобилима, хеликоптерима и авионима то да обиђу. А камоли да окрече. 550.000 људи имате више запослених, иако нас је мање. Формално запослених. Знате ли каква је то разлика? Разорили су земљу, ми смо обновили земљу, вратили смо наду, вратили смо живот у Србију", поручио је Вучић.

„Важно је да имамо апсолутну већину како би наставили да градимо земљу“

Вучић је рекао да је њему важно да листа чији је носилац има апсолутну већину да би могли да спроведу програм и граде земљу, да повећавају плате и пензије, док опозиција хоће техничку владу, јер неће ничим да се баве, осим прогона оних који другачије мисле.

Он је гостујући на Пинку рекао да је глас за било коју листу, глас за Драгана Ђиласа.

"Данас је сасвим јасно и то је фер. Они сви кажу да ће да иду са листом "Србија против насиља", коју води Драган Ђилас, све насилник до насилника на тој листи. Не причам о народу, већ о онима који су у јавности", рекао је Вучић.

Он је прокоментарисао изјаву опозиције да после избора треба да буде формирана техничка влада коју чине листа "Србија против насиља" и стране националне опозиције и изјаву Милоша Јовановића који је рекао да "Србија није ни Ђиласова ни Вучићева", а на крају би ипак после избора сарађивао на "рушењу" Александра Вучића, рекао да је то у реду и да је добро што су то рекли.

"Они су близу победе, близу формирања власти и то је у реду и добро да су људима рекли. Мислим да је нешто друго важно да људи примете, ја сам вечерас говорио због чега је мени важно да имамо апосолутну већину - да спроводимо програм, да градимо земљу, да обезбедимо свакој мајци, супрузи и сестри да имају мамограф, скенер и ултразвук. Да имају сваки неопходан апарат у Србији да лечи себе и децу, и за сваког мушкарца такође", рекао је Вучић.

Он је додао да је за њега важно да се граде болнице, стадиони, путеви музеји, да расту плате и пензије.

"Милош Јовановић каже да то није неки вредносни став, хвала му што је закључио да све што је говорио нема вредносни став, сва њихова политика", додао је он.

Он је додао да су за њега важни вредносни ставови и то опозиција нема.

"Политика је за мене ствар принципа, ствар дела које остављате иза себе. Шта радите за интересе грађана, шта радимо за људе", рекао је он.

Додао је да је за време претходне власти 85 земаља признало независност Косова, док је за време "великог издајника Вучића" 28 повукло признање.

"Они 'де фацто' спроводе политику одвојено од Србије, од 2008. године сасвим, пре тога делимично. Сваком ко дође после мене биће све теже и теже, уколико не дође до великих промена у свету", додао је он.

Он је додао да ниједан странац не доноси одлуку о Србији, већ грађани који живе у Србији.

"Народ Србије - Мађари, Срби, Русини, Македонци, сви који живе у њој одлучују о њеној будућности. Нико ко није држављанин не одлучује", рекао је он.

„Пре 3 месеца опозиција је имала предност 8, сада заостаје 4 одсто“

Председник Србије је изјавио да је пре три месеца коалиција "Србија против насиља" имала предност од око осам одсто у Београду, а да данас заостају три или четири одсто, што показује да је требало само да људи схвате ште су они направили.

"Верујем да ћемо ту предност и увећати у Београду. Када људи виде да је некоме стало да себе промовише на трагедији, а не упути ни саучешће, све постаје јасно. Што се тиче њихових техничких влада та опасност постоји - да сви они заједно са СПС имају три или четири одсто мање него ми", рекао је Вучић на Пинку.

На питање да ли то значи да неће формирати коалицију са СПС-ом након избора, он је казао да су односи компликовани, да поштује људе који носе ту листу и да са лидером те странке Ивицом Дачићем има коректне односе.

"Они ће вам рећи, морамо да причамо. Ми смо били фер и увек сам избегавао да идем у Јагодину или Сурдулицу, али сада ћу тамо ићи јер сам видео шта су ми урадили тамо, борићу се за сваки глас. Нисам бирао да СПС буде ту јер нам је потребна, већ због стабилности земље. Молићу руководство СНС да прошире фронт са ким треба да се сарађује, али знам да ако не будем имао већину са нашим чврстим и сталним партнером какав је СВМ онда верујем да би се невероватном брзином и лакоћом формирала друга већина", рекао је Вучић.

„Желе моју смену, јер не могу да ураде ни десетину као ми“

Вучић је рекао да опозиција жели његову смену, јер знају да све што су радили и све што ће да раде никада неће бити ни десетина онога што је СНС урадио за Србију оцењујући и да би победом опозиције земља била враћена уназад веома брзо.

"Зашто они мене мрзе? Зашто они хоће моју смену? Три су основна разлога. Први је тај разлог што знају да све што су радили и све што ће да раде, никада неће моћи једну десетину онога што смо ми урадили да направе", рекао је Вучић на ТВ Пинк.

 Као други разлог, он је навео то што не жели да се додвори опозицији, да се са њима тајно састаје или да их подмићује.

 "Трећи је разлог тај што сам се ја дрзнуо да се свима њима супротставим", наводећи да је у питању владавина лажно-либералних и неолибералних кругова и скоројевића који им се додворавају, "разних искомплексираних и фрустрираних људи који желе да буду примљени у то друштво".

Он је оценио да би победа опозиције вратила Србију уназад веома брзо и навео да зна да би они земљу уништили брзином муње, као што већ једном јесу.

"Потребно је да знају да није све заувек дато. Људи мисле ми смо достигли одређени ниво, не може да се врати уназад. Може, може. Врати ће се невероватном брзином уназад. И то ће људи моћи да виде. Само уколико они победе", указао је Вучић.

Он је додао да због тога што је рођен у Београду не сматра да је бољи од било кога из неког другог српског града.

"Случајно сам рођен у Београду. Одрастао сам на асфалту, а мени сад почињу о асфалту да причају они који су прескакали шине трамвајске да их струја не би ударила и објашњавају ми како изгледа београдски асфалт и уче ме како су они много урбани и много паметни", рекао је Вучић додајући да је њихов проблем што мисле да имају право да изговоре шта год пожеле, а да неко не сме да се брани.

Говорећи о Косову и Метохији, он је навео да је став Милоша Јовановића према независности тзв. Косова најбољи могући по Аљбина Куртија, а то је "сменити Вучића".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести