Кандидат Заветника Ерац БРУТАЛНО ВРЕЂАО и ПРЕТИО председнику Руске странке Марку Петровићу

До недавно члан Српске странке Заветници, а сада председник Руске странке у Краљеву, Марко Петровић, приликом обраћaња јавности изнео је детаље непријатности које је доживео приликом доласка у зграду  Градске управе, како би проверио шта му је потребно од документације да би предао изборну листу своје партије.
Ђилас
Фото: Screenshot YouTube RTS Beogradska hronika Jutarnji program/Srpska stranka Zavetnici/Portal Krug/Ilustracija

-Имао сам случај да сам се сусрео испред другог улаза Градске управе са народним послаником Страхињом Ерцем, који ми је том приликом упутио много увредљивих израза и оно што је најгоре претио убиством. Цитирам: „избошћу те ножем не знаш шта те чека. То су речи народног посланика, кандидата за градоначелника Заветника и кандидата за народног посланика коалиције окупљене око Драгана Ђиласа. На прошлој конференцији за медије сам аргументовано доказао да сарађују са Драганом Ђиласом, да сарађују са свим тим људима који су дубоко повезани са криминалом и који су само марионете, па су тако Заветници уместо државотворна опозиција постали експозитура Драгана Ђиласа и Маринике Тепић. Исте оне Маринике која је у Народној скупштини замислите поднела резолуцију да се изгласа да смо ми геноцидан народ. Дакле, то Заветницима не смета, не смета њима ништа, само како би дошли до власти. А уз то, у недостатку аргумената, у недостатку политике, народни посланик, дакле човек са имунитетом, прети грађанима града Краљева- изјавио је Петровић.

Петровић истиче да је претње које је добио схватио врло озбиљно.

-Обзиром да се ради о лицу које већ једанпут одговарало, то јест водио се поступак против њега за наношење тешких телесних повреда и покушај убиства. Такође ради се о лицу које у прошлој кампањи, знамо сви јако добро потезао нож на једног функционера тада владајуће странке, потезао је и пиштољ који је бацио испод аута приликом наиласка патроле полиције за шта постоји и видео снимак. Дакле, све што говорим, говорим аргументовано, говорим са доказима. Ја сам одмах, након тог догађаја јуче обавестио Полицијску управу у граду Краљеву. Јутрос сам био и састављена јеи службена белешка коју ћу вам последати да можете да снимите. Мислим, ја сам добио одговор из тужилаштва да ће процес ићи јако тешко обзиром да се ради особи која има имунитет Републике Србије. Обзиром да је Скупштина распуштена ја захтевам од тужилаштва и упутићу писмени захтев да се тужилац, на основу Закона о народним посланицима, на писмени начин обрати скупштинском Одбору за административно буџетска и мандатно имунитетска питања, са захтевом да се народом посланику Страхињи Ерцу укине имунитет, како би могао да одговара за претњу убиством- најавио је Петровић.

Марко Петровић се још пита, да ли је то политика коју заговара партија, чији је до јучерашњи члан и додаје да он не жели да живи у таквом Краљеву и да не жели да грађани живе у таквом Краљеву и таквој Србији.

-Страхиња Ерац говори о неком националном окупљању. Видели смо да су на републици ушли у коалицију са Дверима. Поставља се питање зашто нису на локалном нивоу у коалицији са Дверима. Због тога што нису могли да се договоре око ресора, нису могли да се договоре око места на листи и због тога Двери и Заветници у Краљеву иду самостално, а на републици промовишу неко национално окупљање. Да ли они стварно мисте да грађани не виде шта они раде  и да ли заиста мисле да нико у Србији не примећује ко их је окупио и шта се заиста крије иза таквог једног окупљања. Оно што такође желим да кажем, што је невероватно, што сада и овај поступак оправдава својевремено се сећам да је Страхиња Ерац направио сарадњу са Иваном Матовићем и Староседеоцима, дакле са људима које град Краљево зна да је исти тај староседелац, како себе назива, претукао бившу жену, удружио се са Лоповским фронтом који финансије добијају од Албанаца са Косова и Метохије, за шта постоје докази. Тако да мене сада и не чуди ова претња по угрожавање безбедности, претња убиством коју сам добио од Страхиње Ерца- закључио је Петровић.

Сада као члан Руске странке успео је да прикупи довољан број потписа и на локалне изборе у Краљеву изаћи ће први пут са бројем 11 на листићу.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести