Каса Војводине тежа 1,24 милијарде динара

Посланици Скупштине Војводине сутра ће по 14. пут у овом мандату сести у своје клупе, где ће други пут у овој години расправљати о ребалансу буџета.
skupstina vojvodine, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Предлог Покрајинске владе је да буџет за 2017. годину буде увећан 1,24 милијарде динара.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић раније је рекао да је други овогодишњи ребаланс буџета омогућен уштедама на свим нивоима, развојем индустрије у Војводини те растом прихода по основу пореза на добит и зараде. Он је навео да ће новац који је на располагању бити намењен инвестиционом улагању и капиталним пројектима. Последњи ребаланс покрајинског буџета Скупштина АП Војводине усвојила је 16. јуна, а тада је издвојено више од 2,5 милијарде динара за нова инвестициона улагања.

Ребаланс војвођанске касе једна је од осам, за сада, утврђених тачака дневног реда, а посланици би требало да разматрају и измене Покрајинске скупштинске одлуке о годишњем програму коришћења новца из буџетског фонда за воде АП Војводине за 2017.

Посланици ће разматрати и Предлог протокола о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске с предлогом закључака

О томе је  расправљао Одбор Скупштине Војводине за пољопривреду, који је указао на то да ће укупан обим овогодишњих инвестиција у водопривреди бити значајно већи него ранијих година, што ће додатно допринети унапређењу система заштите од поплава и подизању квалитета потребних услова у сегменту наводњавања.

Пред посланицима ће се наћи и предлог одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему АП Војводине за 2017, а Одбор покрајинског парламента за организацију управе и локалну самоуправу  је констатовао да се број запослених на неодређено време не мења те да је предлог одлуке у складу с одлуком Владе Србије о максималном броју запослених на неодређено време у систему државних органа, систему јавних служби, систему Аутономне Покрајине Војводине и систему локалне самоуправе за 2017. годину.


Оставка Еве Вукашиновић

У складу са својим овлашћењима, Одбор Скупштине АПВ за организацију управе и локалну самоуправу је у понедељак на седници констатовао оставку Еве Вукашиновић на функцију заменика покрајинског заштитника грађана – омбудсмана и о томе обавестио Покрајинску скупштину, која ће констатовати нову кадровску промену на функцији заштиника грађана у Војводини.


Посланици ће разматрати и извештаје о пословању Туристичке организације Војводине, Завода за урбанизам Војводине, као и извештај о раду и финансијском пословању и завршни рачун Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима за 2016. годину.

Посланици ће разматрати и Предлог протокола о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске с предлогом закључака. Одбор покрајинског парламента за европске интеграције и међурегионалну сарадњу разматрао је  тај протокол и једногласно га усвојио. Како је наведено у образложењу на седници, „потписивање споразума ће продубити и интензивирати досадашњу добру сарадњу у бројним областима на обострану корист и у интересу свих грађанки и грађана“.

А. Савановић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести