Којо: Грађани схватили да су протест водили "цензусоловци"

БЕОГРАД: Глумац и један од учесника протеста "1 од 5 милиона" Никола Којо каже да су грађани престали да долазе на протесте онда када су схватили да учествују у "лоше изрежираној представи" која има за циљ гашење бунта и када су схватили да су протесте из прикрајка водили "цензусоловци".
kojo
Фото: Youtube printscreen N1

"Када су схватили да безидејне шетње, рејв журке, споразуми са народом и упади у телевизије, председништва и МУП, нису ништа друго до учешће у лоше режираној представи која има за циљ гашење бунта, почели су лагано да престају да долазе. Али то је тако", рекао је Којо за НИН.

Он је додао да је у току "процес отрежењења" и да се народ сада самоорганизује.

"Пошто људи полако схватају да су им протест од почетка, из прикрајка водили цензусоловци, уз помоћ разног полусвета и полуновинара и студената који су им веровали, ствари се поново окрећу набоље. Народ се поново самоорганизује и ускоро ће ствари лећи на своје место", рекао је Којо. 

Јанко Веселиновић из Покрета за преокрет упитан да прокоментарисе изјаву глумца Николе Које који је рекао да су протести изгубили смисао када су се њима прикључили "цензусоловци" поручио да су сви они који желе да направе поделе "на кривом путу". 

"Никола Којо је допринео буђењу демократске свести и он је својим демократским духом на протестима. Није се увек најбоље радило, било је и грешака, али сви који мисле да могу да направе поделе између јавних личности и полтичара, левице и деснице, између оних који живе у Београду и оних који живе у нутрашњости, су на кривом путу. Сви знамо да имамо озбиљан проблем. Немамо слободне медије и поштене изборе и сви морамо да се боримо за то", рекао је Веселиновић.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести