Кривокапић затражио смену Лепосавића, протести широм Црне Горе

ПОДГОРИЦА: Грађани су се вечерас у више црногорских градова окупили како би изразили протест поводом одлуке премијера Здравка Кривокапића да покрене поступак за смену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића.
l
Фото: Youtube Printscreen

Грађани су се у знак подршке министру окупили у Подгорици, Бару, Беранама и Бијелом Пољу, преносе подгоричке Вијести.

Око стотину грађана окупило се данас у близини Владе Црне Горе у Подгорици, блокирајући околне саобраћајнице.

Они су увредљиво скандирали председнику скупштине Црне Горе Алекси Бечићу и узвикивали да је издао Косово, пренео је портал ЦдМ.

На друштвеним мрежама се може видети фотографија транспарента са моста из Подгорице, на којем пише: "Због Сребренице са функције се Србин скида, упамтите, није било геноцида".

Бечић је пре два дана честитао Гљауку Коњуфци избор за председника парламента Косова и поручио да Приштина може да рачуна на помоћ Подгорице.

Грађани су у знак подршке Лепосавићу на пола сата блокирали пут Беране - Бијело Поље у место Берансело.

Демократски фронт, Демократска Црна Гора, Права Црна Гора и Радничка партија најавиле су да неће подржати смену министра Лепосавића.

Премијер Кривокапић саопштио је раније данас да је покренуо процедуру опозива министра Лепосавића, поводом његове изјаве о Сребреници, као и да је спреман да поднесе оставку ако актуелна влада не ради добро.

Лепосавић је на седници црногорског парламента 24. марта, одговарајући на посланичко питање да ли је, као министар правде и људских и мањинских права, спреман да призна да се у Сребреници догодио геноцид, рекао да не може да призна или не призна догађај „о којем нема сазнање.

Ја сам спреман да признам да је у Сребреници учињен злочин геноцида када се то и недвосмислено утврди, изјавио је министар Лепосавић, додајући да је суд у Хагу где је суђено за геноцид у Сребреници „изгубио свој легитимитет“.

Ko to ne razume?
06.04.2021 • 16:26
Ovo sto se desava u Crnoj Gori je ociti primer kako se dolazi do izreke "Sjasi Kurta da uzjase Murta", jer je ovo dokaz da se nista nece promeniti, zato sto je Milo i dalje na vrhuncu moci, zbog podrepasa koji mu cine po volji, da i dalje vlada ojadjenim narodom Crne Gore. Sve mi ovo lici na nove izazove pobune tamosnjeg naroda, sto moze dovesti do ne sagledivih posledica. Ocito je da Mil na tome radi od samog pocetka "izgubljenih" izbora, kako bi dokazao da je on neprikosnoveni spasilac naroda
Milu milo
06.04.2021 • 16:57
E bogu mi, Krivokapicu je poslo za rukom, onako kako on to razumije: U svijetu sad ti vrijedi, krivo zbori pravo sjedi. Ada, covjek kad nakrivi kapu, znak da mu je sve potaman i da je spreman i da senluci, samo da mu je po volji, jerbo tada niko od njega bolji. A Milu sve ovo milo - ostvaruje sve sto mu se snilo. Samo da se ne zbude, da Crna Gora jos crnja bude, jer u crnilu tamni i tmurni likovi spoznaju se jasnije. Sa Cetinja klikce oro, ti si moja Crna Goro, moja bila i ostala, i ako si mala.
EUR/RSD 117.2767
Најновије вести