Љајић: Надам се да одлука Црне Горе није коначна

БЕОГРАД: Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је да се нада да одлука Црне Горе да не дозволи улаз грађанима Србије од 1. јуна није коначна, те да ће превладати језик интереса јер, како је објаснио, ако се уђе у спиралу мера и контрамера, сви ћемо имати штету.
rasim ljajic, FB--1658
Фото: Расим Љајић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Надам се да одлука није коначна. Не видим логику у тој мери. Не треба правити политизацију и треба се вратити на терен економије и интереса, и ући у процес договарања и решавања свих отворених питања, напоменуо је Љајић за РТС.

Како је казао, Црна Гора би требало да има интерес за најбољим односима са Србијом, ако ни због чега другог, онда због великог броја држављана Србије који летују у ЦГ.

С друге стране, извозимо преко 750 милиона евра робе у Црну Гору, нарочито током летњих месеци. Желимо најбоље односе са свим земљама, Србија је на том плану учинила пуно, истакао је министар.

Поводом путовања у остале земље и констатације да од оних који желе да путују и одмор проведу ван земље, 80 одсто жели у Грчку, Љајић је казао како је то индивидуална одлука сваког појединца, али је навео и да верује да ће део људи који је раније ишао ван земље одлучити да барем неки део одмора ове године проведе у Србији.

Ту је сигурност као најважнији аргумент, затим предивне дестинације, као и однос цене и квалитета који је одличан. Уз наравно коришћење и ваучера, нагласио је Љајић.

Како је објаснио, уколико неки путник у иностранству добије инфекцију корона вирусом, а СЗО не прогласи крај пандемије, путно здравствено осигурање не покрива трошкове лечења већ само дијагностификовања.

Уколико буде проглашен крај пандемије, путно осигурање сноси лечење у том случају и од короне, закључио је Љајић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести