Лавров у честитки Дачићу: Успели смо да постигнемо много

БЕОГРАД:  Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас амбасадора Русије у Србији Александра Боцан-Харченка, који му је уручио честитку министра спољних послова Сергеја Лаврова поводом ступања на нову дужност.
Dačić i Lavrov u Banjaluci  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

У честитки се наводи да су Лавров и Дачић током година сарадње у својству шефова спољно-политичких ресурса успели да постигну много.

Министар Лавров је захвалио на заједничком раду и изразио очекивања да ће Дачић као председник парламента искористити богата искуства и знања у циљу заштите интереса и угледа Србије, као и да ће дати снажан допринос јачању парламентарне сарадње између Србије и Русије.

Амбасадор Боцан-Харченко такође је честитао Дачићу ступање на нову дужност и пожелео му пуно успеха у обављању те одговорне функције, саопштено је из парламента.

Захвалио је на одличној сарадњи оствареној током обављања претходне функције и изразио наду да ће она бити настављена и на новој функцији.

Током разговора било је речи и о припремним активностима поводом предстојеће посете руског министра спољних послова Сергеја Лаврова Београду.

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести