Линта: Пуповац за помирење у складу са хрватским интересима

БЕОГРАД: Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је данас да се председник СДС С-а Милорад Пуповац залаже за помирење Хрвата и Срба, као и за помирење Србије и Хрватске, у складу са хрватским државним и националним интересима.
linta, tanjug jpap
Фото: Miodrag Linta, foto: Tanjug/J.Pap, ilustracija
"Пуповац иде корак даље и још тражи да Србија поздрави срамни одлазак (Бориса) Милошевића у Книн, јер би онда показала да тобоже води мировну, а не ратну политику", навео је Линта у саопштењу критикујући став који је Пуповац изнео у интервјуу за загребачки "Вечерњи лист" да учешће Милошевића на прослави "Олује" у Книну означава почетак помирења Срба и Хрвата.
 
Линта тврди и да Пуповчеве речи значе да би Срби и Србија, требало да прихвате да су били агресори на Хрватску, а да је Хрватска тобоже била жртва великосрпске агресије и водила ослободилачки и праведан рат.
 
"Пуповац и Милошевић су прешли црвену линију и дубоко увриједили и понизили српски народ а посебно стотине хиљада протераних Срба", сматра Линта.
 
Линта поручује Пуповцу да је његова политика осуђена на неуспех и да помирење Срба и Хрвата и Србије и Хрватске није могуће док год се хрватски народ не суочи са својом "усташком и злочиначком прошлошћу".
 
Објашњава да хрватска држава и Католичка црква треба најпре да признају и покају се за почињени геноцид над Србима у НДХ, па све до тога да престану да славе Олују и Бљесак, почну да кажњавају величање усташтва на све начине, не врате имовинаска и друга права протераним Србима..., саопштио је Савез Срба из региона.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести