Линта: Срамотна одлука ХРТ-а да сними серију о ''''Олуји''''

БЕОГРАД: Председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта сматра да је срамотна и скандалозна одлука Хрватске радио-телевизије да сними серију ''''Нестали“ о акцији ''Олуја''.
miodrag linta mc.rs
Фото: mc.rs

Линта је у писаној изјави достављеној медијима навео да војно-полицијска акција ''''Олуја'''' представља завршни чин бруталног етничког чишћења српског народа са подручја на којима вековима живи. 

Нагласио је да ''''домовински рат'''' није био никакав праведан, одбрамбен и ослободилачки рат што, примећује Линта, готово свакодневно говоре хрватски званичници и хрватска јавност, већ дубоко неправедан, агресорски и освајачки рат с циљем уништења свега што је српско. 

''''Туђманов режим је извршио агресију на српски народ у Хрватској и БиХ с циљем остварења усташког програма стварања Велике Хрватске без Срба'''', навео је Линта.

Истакао је да Хрватска није спремна да се суочи са својом геноцидном и злочиначком прошлошћу. 

''Трагична је чињеница да у Европској унији постоји држава у којој се отворено рехабилитује нацистичка идеологија, величају ратни злочинци, слави протеривање грађана друге националне и верске припадности и легализује отимање и уништавање њихове имовине'', навео је Линта.

Упитао је институције ЕУ до када ће ћутати да чињеницу да једна њена чланица отворено крши људска права, владавину права и антифашизам као темељне вредности данашње цивилизације. 

 

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести