Лондонски Економист о одрживом развоју за Балкан

БЕОГРАД: У Београду је данас почео дводневни скуп на којем ће званичници из света политике и економије разговарати на "Седмом Самиту ЕУ - југоисточна Европа", о одрживом развоју за Балкан - Србија у водећој улози, у организацији лондонског "Економиста".
balkan, ilustracija
Фото: Илустрација

Учесници дводневног скупа најпре ће сагледати предвиђања за Европу, а након тога обратиће се премијерка Србије Ана Брнабић која ће говорити на тему "Балкан и Европа: европске интеграције и регионална стабилност - решавање политичких спорова у циљу јачања економских и пословних веза".

Потом ће министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић са учесницима скупа разговарати о проширењу ЕУ и Западном Балкану.

Поводом очекиване одлуке о будућности односа ЕУ и Велике Британије, један панел биће посвећен и Брегзиту, а на њему је најављено учешће бившег ирског премијера Џона Брутона и амбасадора Велике Британије у Београду Дениса Кифа.

На крају првог дана, амбсадор САД Кајл Скот говориће на тему "Трговинска политика на раскрсници - реалности трговине данас".

Сутра, другог дана тема ће бити економска питања, па ће, уз учешће министра финансија Србије Синише Малог, пре свега бити размотрени финансијски и економски изгледи Балкана.

Поред тога, биће размотрено и зашто се страни улагачи одлучују за инвестиције у Србију.

Биће речи и о дигитализацији и иновацијама у Србији, као и јачању веза Кипра са Србијом, те о европској енергетском плану до 2050.

Новинска агенција Танјуг је медијски партнер овог скупа.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести