ЛСВ: Пошта да повуче одлуке о суспензији радника

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине позвала је управу Поште да повуче одлуке о суспензији радника у штрајку, а државу да обезбеди поштовање Устава.
posta srbije
Фото: Tanjug (S. Gazdić ilustracija)

ЛСВ у саопштењу које је доставила медијима позива управу ЈП Пошта Србије да хитно повуче одлуку о суспензији радника који учествују у штрајку, те наводи да је премна последњим информацијама суспендовано више од 200 радника из Новог Сада, Зрењанина, Сомбора и других градова.

Устав Србије у свом 61. члану препознаје право на штрајк као једно од основних економских права грађана, а учешће у њему не може за последицу имати покретање дисциплинског поступка против радника који су у штрајку, подсећају у саопштењу, те упозоравају да би наставак кршења права радника могао довести до несагледивих последица.

"У држави у којој су зараде на 25 одсто просека Европске уније, радници Поште не достижу ни тај ниво и сматрамо да је крајње непримерено било какво кажњавање учесника у штрајку, од којих многи и више деценија вредно и савесно обављају свој посао", поручује ЛСВ.

Уз подршку радницима који се у складу с Уставом боре за своја права, ЛСВ тражи од Владе Србије да престане са кршењем права радника и почне да се понаша у складу са Уставом.

"Држава и управа Поште морају решавати проблеме, а не сваљивати их на леђа радника", порука је у саопштењу, које је потписао потпредседник Лиге социјалдемократа Војводине
Бранислав Богарошки.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести