Мали: Ђиласова фатаморгана да је Србија дужна 50 млрд. евра

БЕОГРАД: Министар финансија Србије и члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Синиша Мали изјавио је данас да лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас поново износи нетачне информације и произвољне рачунице о српској економији - да је Србија наводно дужна 50,4 милијарде евра.
sinisa mali, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Грађани треба да знају да Србија нити је дужна 50,4 милијарди евра, нити у наредном периоду може да повуче кредите укупне вредности од 50 милијарди евра, поручио је Мали у саопштењу, додајући да је престало да га зачуђује, у најмању руку, чудно Ђиласово рачунање.

Уместо коментарисања Ђиласове фатаморгане, сећамо се дугова које је оставио за собом, навео је Мали.

"Драган Ђилас по ко зна који пут показује да не зна ништа друго да ради, осим да лаже. Он још увек није схватио да је његово извртање истине одавно прочитано и да бесмислено кити своје сумануте изјаве", навео је Мали.

Истакао је да Ђилас очигледно не барата добро економијом, осим када је у питању његов џеп.

Такође, додаје да грађани треба да знају и да дуг према Кини није 11 милијарди, већ 1,1 милијарду евра.

"Те кредите повлачимо по динамици изведених радова за које су кредити намењени, што значи да тек када се нешто уради и заврши, кредит може да се повуче и измирују се обавезе. Такође, важно је да се зна да нико не плаћа, нити ће плаћати наше обавезе, тако ни Европска комисија не ради за џабе у Србији", објаснио је министар финансија.

Додаје да је дошло крајње време да "Ђилас престане да обмањује јавност да је у Европи све џабе, односно својом лошом, али и малициозном математиком".

Мали истиче да једино може да се сети дугова које је лидер ССП-а оставио док је владао престоницом.

Vito Raski
16.10.2020 • 17:16
Ne mogu da shvatim, i nije mi jasno, cemu ovolika halabuka predstavnika vladajuce strukture na vrhuncu svoje moci, na neku krivotvorenu izjavu omrazenog opozicionara, ako nije nista tacno od svega iznetog u njgovom komentaru povodom ukupnih zaduzenja Srbije na medjunarodnoj ekonomskoj sceni, tim pre kad nema drzave u svetu koja nije duzna nekoj drugoj ili tzv. medjunarodnim ekonomskim institucijama koje se utrkuju da "pomognu" posrnulim drzavama i njihovim ekonomijama?

E sad, na svakoj drzavi je da vodi racuna o svojim mogucnostima koliko koja moze da izdrzi "pomoc" medjunarodnih finansijera. U tom grmu i lezi zec.
Kaze lepo nas narod da se mora covek opruziti onoliko koliko mu je dugacak guber, da mu neki delovi tela ne bi ostali ne pokriveni, jer je to velika nezgodna i problematicna situacija, zbog mogucnosti ka sklonosti prehlade, da ne bi doslo i do kijanja i tezih komplikacija.
:Iskijaces ti to sve" - kazu oni koji su "zavidni".
Sem ove narodne izreke postoji i ona malo nezgodnija koja nas upozorava na opasnost (daleko bilo) sirenja pozara, koja na vreme obavestava onoga koji se nalazi u blizini, buduce a ne predvidjene, opasnosti, a ona glasi - tamo gde ima dima ima i vatre.

Malo je cudno da niko ne obraca paznju na dim koliko na mogucnost izbijanja pozara. Naime, veliki oblaci dima mogu da stvore dimnu zavesu, koja onemogucava da sagledamo stvarnost iza dimne zavese,. To moze da pospesi (iza nje) tiho tinjanje vatre koja preti da preraste u ogroman pozar.
Jer u tom slucaju dimna zavesa ne sprecava da se vatra ne prosiri.

Necu da gresim dusu pa da ne pomenem i one koji nadaju dreku a da nigde na vidiku ni d od dima, jer im to pricinjava licno zadovoljenje njihove sujete, a u cilju zastrasivanja.
Ali postoje i oni koji bi da sakriju, racunajuci na veoma malo pojavljivanje neznatnog dimcica, ne racunajuci da moze da preraste u veliku dimcinu.

Ipak, treba da nas nauci necemu i ona prica o cobanu koji je lazno upozoravao ljude, na pojavu vukova, a da su oni prestali, vremenom, da mu veruju i ga slusaju. Oguglali na to, pa se u jednom momentu zaista pojave vukovi unistavajuci citava stada ovaca, a ljudi nauceni na lazna upozorenja, nisu aber davali a ni hajali na cobanove vapijuce pozive, da se spase sto se spasiti moze.

Sve u svemu, ne bih se, bas, prepustio komociji u ovakvim slucajevima, jer su takva vremena da covek vise nije siguran u nikog i da nikom ne moze verovati, tim pre sto su LAZI postale istine, a ISTINE postale lazljive konotacije svojih zabluda.
EUR/RSD 117.5787
Најновије вести