Мали: Ђиласова фатаморгана да је Србија дужна 50 млрд. евра

БЕОГРАД: Министар финансија Србије и члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Синиша Мали изјавио је данас да лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас поново износи нетачне информације и произвољне рачунице о српској економији - да је Србија наводно дужна 50,4 милијарде евра.
sinisa mali, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Грађани треба да знају да Србија нити је дужна 50,4 милијарди евра, нити у наредном периоду може да повуче кредите укупне вредности од 50 милијарди евра, поручио је Мали у саопштењу, додајући да је престало да га зачуђује, у најмању руку, чудно Ђиласово рачунање.

Уместо коментарисања Ђиласове фатаморгане, сећамо се дугова које је оставио за собом, навео је Мали.

"Драган Ђилас по ко зна који пут показује да не зна ништа друго да ради, осим да лаже. Он још увек није схватио да је његово извртање истине одавно прочитано и да бесмислено кити своје сумануте изјаве", навео је Мали.

Истакао је да Ђилас очигледно не барата добро економијом, осим када је у питању његов џеп.

Такође, додаје да грађани треба да знају и да дуг према Кини није 11 милијарди, већ 1,1 милијарду евра.

"Те кредите повлачимо по динамици изведених радова за које су кредити намењени, што значи да тек када се нешто уради и заврши, кредит може да се повуче и измирују се обавезе. Такође, важно је да се зна да нико не плаћа, нити ће плаћати наше обавезе, тако ни Европска комисија не ради за џабе у Србији", објаснио је министар финансија.

Додаје да је дошло крајње време да "Ђилас престане да обмањује јавност да је у Европи све џабе, односно својом лошом, али и малициозном математиком".

Мали истиче да једино може да се сети дугова које је лидер ССП-а оставио док је владао престоницом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести