Мали: Одавно сам доказао да нисам власник станова у Бугарској

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали поновио је да већ годинама слуша лажи о наводним становима, иако је одавно доказао да није њихов власник.
sinisa mali, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Он се осврнуо на изјаву директорке Бизнис инфо групе Биљане Степановић која се тиче анализа које спроводи Управа за спречавање прања новца и његове имовине.

Одавно сам доказао да нисам власник 24 стана у Бугарској, али та истина вас не интересује. Никада нисам имао проблем са проверама било ког надлежног органа, јер немам шта да кријем, обратио се Мали Биљани Степановић.

Као што врши провере рачуна појединица који врше јавне функције, привредних субјеката, јавних предузећа, Управа за спречавање прања новца тако проверава и непрофитне организације, а све у складу са законима и међународном праксом. То је њихов посао. Нико не може да зна шта ће показати те провере рачуна. Дакле, страх показујете према најобичнијим проверама, рекао је Мали.

Колико волите истину, најбоље показујете по томе када упорно понављате такве лажи, закључио је Мали у саопштењу којим се обратио директорки Бизнис инфо групе.

Степановић је јуче, како је објавио Н1, коментарисала то што пословање њене медијске куће проверава Управа за спречавање прања новца и рекла да је ненормално “то да мене истражује Синиша Мали, који би у било којој правној држави одавно сам морао да одговара на питања одакле му новац који поседује, а све време ради за државу. Одакле му 24 стана и све остало што се зна и што би се поштеном истрагом тек сазнало".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести