Више новца за Покрајину него ове године

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали рекао је данас у расправи о Предлогу буџета за 2020.годину да ће ове године издвајања за АП Војводину бити већа у односу на 2019.годину, напомињући да се планира изградња важних саобраћајница.
1
Фото: Tanjug

Одговарајући посланици Нади Лазић из ЛСВ, Мали је казао да је за Војводину, када се саберу сва издвајања, укупно ове године издвојено 91,1 милијарду динара, што је 8,6 одсто.

Он је рекао да се 2020.године тај износ повећава на 100,1 милијарду што је за 9 милијарди динара више и износи 8,8 одсто укупног републичког буџета.

“Само бих волео и било би ми драго када бисте сабрали све оне пројекте који иду у Војводину и који на тај начин показују колико бринемо и улажемо у тај део Србије”, рекао је Мали посланици ЛСВ.

Он је навео су у предложеном буџету за идућу годину планирани пројекти попут изградње брзе саобраћајнице Нови Сад-Рума-Шабац, као о Нови Сад -Рума, такозвани Фрушкогорски коридор вредости 550 милиона евра.

“По питању екологије, не само да имате више новца у буџету ресорног Министарства, постоји и пројекат унапређења инфраструктуре за заштиту животне средине, за фабрике за пречишћавање отпадних вода, још 500 милиона евра у буџету. То су огромни новци”, рекао је Мали.

Министар је подсетио да је Предлог буџета за 2020.годину развојни.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести