Покрајина нових 50 милиона инвестира у школе

Покрајинска влада је ребалансом буџета, са нових 50 милиона динара издвојила за реконструкцију, адаптацију, санацију као и инвестиционо одржавање објеката установа основног и средњег образовања и васпитања на територији Аутономне покрајине Војводине.
Njilas, otvaranje obnovljene skole-1
Фото: Покрајинска влада/Једна од школа која је раније обновљена

Путем конкурса који је био објављен, укупно је 17 установа, 12 основних и пет средњих школа, добило средства.

„Број захтева је и овај пут премашио планирани буџет. Без обзира на то, настављамо са улагањима у боље услове образовања. Позивам директоре установа да наставе с конкурисањем, како би Покрајинска влада свим васпитно-образовним установама могла да обезбеди одговарајућу инфраструктуру по стандардима који задовољавају потребе новог технолошког развоја”, поручио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш.

Поменутим средствима васпитно-образовне установе, између осталог, мењаће столарију, санирати кровну конструкцију и заменити кровне покриваче, те енергетски санирати објекте, а затим ће санирати санитарне чворове и електроенергетске инсталације, као и инсталације за загревање објеката.

Линк: Списак школа које су добила средства од Покрајинске влада  

EUR/RSD 117.5758
Најновије вести