Мандић: Долазак Вучића у Црну Гору шаље снажну поруку

ПОДГОРИЦА: Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић поздравио је одлуку председника Србије да данас присуствује сахрани митрополита Амфилохија у Подгорици и нагласио да долазак председника Александра Вучића шаље снажну поруку српском народу.
mandic
Фото: Tanjug/video, arhiva

"Председник Вучић је показао велику одговорност. Доћи данас и бити са српским народом је подстицај да очувамо сопствени национални идентитет и нашу веру. То је снажна порука", рекао је Мандић у укључењу у програм ТВ Прва из Подгорице.

Он сматра да је сада обавеза и дужност свих да ураде све што је у њиховој моћи како би будућа влада изградила најбоље могуће односе с владом Србије и тако затворили, како каже, једну ружну страницу срамоћења Црне Горе, која је мислила да своју срећу може да гради на несрећи Србије.

Смрт митрополита Амфилохија представља губитак за цео српски народ, рекао је Мандић.

"Смрт митрополита је велики губитак не само за Црну Гору, него за читав српски народ. Оно што гледамо у Цетињу и данас у Подгорици у суштини је завршница оних литија које је покренуо. Он предводи последњу литију и одлази на небо", казао је Мандића.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести