Марковић: Доловац није тужилац каквог би Тепић и Ђилас хтели

БЕОГРАД: Посланик СНС Александар Марковић оценио је данас је разлог због којег је посланица Мариника Тепић пријавила Интерполу "нестанак" републичког јавног тужиоца Загорке Доловац, у томе што Доловац није тужилац каквог би она и Драган Ђилас хтели.
aleksandar markovic SNS jutjub
Фото: Youtube Printscreen

"На њеној мети је данас Загорка Доловац, која је била републички јавни тужилац и у време када су на власти били Тепић и њен шеф Драган Ђилас. Тада им није била мета напада", навео је Марковић у писаној изјави.

Додаје да ће Интерпол имати прилику да види феномен незабележен у целој Европи - брутални притисак на институције који Тепић, Ђилас и други из тог дела опозиције спроводе.

Марковић сматра и да ће се у централи Интерпола, у Лиону у Француској, "досетити" не само да је тужилаштво самостални орган и да никакви политичари, били они и опозициони, не могу спроводити хајке на тужиоце, али и да је Загорка Доловац управо добитник ордена Легије части, једног од највећих француских признања.

"Данашњи наступ Тепић је још један у низу доказа вандализма, најразличитијих облика насиља и агресије које Ђиласов Савез за Србију сеје свакодневно против свих људи који им нису по вољи у Србији", навео је Марковић у писаној изјави.

Захваљујући Тепић, сада ће, каже, и међународна јавност имати прилику да се о томе обавести.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести