Марковић позвао Амфилохија на дијалог о спорном Закону

ПОДГОРИЦА: Влада Црне Горе спремна је да заједно са Митрополијом црногорско-приморском у дијалогу преиспита спорне чланове Закона о слободи вероисповести.
amfilohije, tanjug
Фото: Tanjug

Премијер Душко Марковић позвао је митрополита Амфилохија на дијалог, уз поруку да је влада спремна да учини додатни напор како би православни грађани у Црној Гори кренули једним и заједничким путем.

"Ка том комплексном и захтевном циљу, потребан је нови садржај у односима владе и Митрополије црногорско-приморске, који уз поверење као нужни услов, подразумева и преузимање одговорности у односу на наше садашње улоге”, навео је премијер Марковић.

Према његовим речима влада је спремна да још једном заједнички сагледа најбоља решења за примену чл. 62- 64 Закона слободи вероисповести.

"Те да свакако кроз дијалог и могућно консензус, отклонимо сваку дилему и сумњу око коришћења цркава, храмова и манастира, односно њихове будуће намене", навео је Марковић, саопштено је из владе.

Марковић је на свом твитер налогу додатно написао да је "време и прилика да се још снажније посветимо слози, заједништву и изградњи поверења, а нарочито унутар православне конфесије, као најбројније. Влада ту прилику види и препознаје, и биће јој снажно посвећена".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести