Марковић: Тепић би манипулацијама да оспори опоравак Крушика

БЕОГРАД: Срамота је што Мариника Тепић данас својим манипулацијама покушава да оспори опоравак и развој фабрике "Крушика" која је у време власти њених партијских шефова гурнута у дуговања мерена милијардама, каже члан Главног одбора Српске напредне странке Александар Марковић.
krusik, Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Поводом оптужби Маринике Тепић у вези са фабриком наменске индустрије Крушик, Марковић је у саопштењу навео да Тепић одлично зна да је рачун „Крушика" у блокаду доспео 2011. године и то за вртоглавих 1,4 милијарди.

Срамота је што Мариника Тепић зна и да је у време власти њених партијских шефова фабрика гурнута у дуговања банкама, добављачима и осталима која су се мерила милијардама, да радници нису примали плате месецима, да им се нису уплаћивали доприноси и то све док су она и остали из данашњег Савеза за Србију доносили одлуке у овој земљи, каже Марковић.

И баш зато је, наглашава, срамота што Мариника Тепић данас својим манипулацијама покушава да оспори опоравак и развој истог тог „Крушика".

Срамота је и да ниједно извини никад није упутила грађанима Србије када је у месецима за нама лажно оптуживала Србију да наоружава оружјем из ''Крушика'' џихадисте, када је делила лажни прилог својих присталица у којем наводно ''Раша тудеј'' оптужује Небојшу Стефановића да наоружава ИСИС, да је подсетим да се због тога званична Москва огласила и саопштила да је згрожена примитивним монтажама којима се покушавају подривати односи Србије и Русије, навео је Марковић.

Подсетио је да је, како наводи, Тепић тврдила да Небојша Стефановић и Александар Вучић продају оружје и од тих пара плаћају повлачење признања лажног Косова, за шта су јој се, каже, захвалили у Приштини.

Такође, подсетио је Тепић да су нон-стоп она и саборци понављали да је фабрика банкротирала.

Да је подсетим да су се због њених и лажи њених сабораца из ''Крушика'' морали оглашавати, да их моле да им не штете угледу и угрожавају пословање. Мимо теме, боље и да не подсећам да говоримо о њеним тврдњама да је фарма кока носиља која постоји од седамдесетих година у Моровићу, државна плантажа дроге, наводи Марковић.

Како је навео, Тепићевој је реч одговорност потпуно страна, као и интереси радника "Крушика", али и сопствене земље.

Александар Вучић је ''крив'' зато што покушава да спаси и опорави све оно што сте ви упропастили, распродали и очерупали широм Србије када сте били на власти. ''Крив'' зато што се бори за опстанак фабрика, нове инвестиције, нова радна места, веће плате, ауто-путеве и углед Србије у свету, закључио је Марковић.

Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде, поновила је оптужбе на рачун председника Србије и власти оптужујући их за пропаст ваљевског "Крушика".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести